Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Σύσκεψη για το βιολογικό και την αποχέτευση της Αγίας Πελαγίας

Τετάρτη, 15/02/2012

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012
Ευρεία σύσκεψη για το θέμα της μελέτης του βιολογικού καθαρισμού της Αγίας Πελαγίας, των δικτύων αποχέτευσης και της οριοθέτησης των ρεμάτων της περιοχής, πραγματοποιήθηκε στο δήμο Μαλεβιζίου, υπό την προεδρία του δημάρχου Κ. Μαμουλάκη.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τα δίκτυα αποχέτευσης και τον βιολογικό καθαρισμό της Αγίας Πελαγίας, ο οποίος πρόκειται να καλύψει και τις περιοχές της Λυγαριάς, του Μαδέ, της Αχλάδας, του Μονοναύτη, της Ψαρομούρας, του Ξηρόκαμπου και του Αμουδίου. Παρουσία των μελετητών και στελεχών των αρμόδιων υπηρεσιών, δόθηκαν οι απαιτούμενες λύσεις σε όλα τα εκκρεμή θέματα, έτσι ώστε να προχωρήσουν με το ταχύτερο δυνατό ρυθμό οι εργασίες.

Ο δήμαρχος Κ. Μαμουλάκης τόνισε για μια ακόμη φορά τη σπουδαιότητα του έργου, αφού θα εξυπηρετήσει μια μεγάλη τουριστική – και όχι μόνο – περιοχή η οποία επί δεκαετίες αντιμετώπιζε σημαντικό πρόβλημα στη διάθεση των λυμάτων, ενώ αποτελούσε και πάγιο αίτημα των κατοίκων των περιοχών αυτών. Ζήτησε παράλληλα απ’ όλους τους εμπλεκομένους φορείς να επισπεύσουν τις διαδικασίες, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το έργο στο συντομότερο δυνατό χρόνο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η οριοθέτηση των ρεμάτων, είναι παράλληλα απαραίτητη προϋπόθεση και για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που βρίσκεται σε διαδικασία ανάθεσης, αλλά και για τα ρυμοτομικά σχέδια της ευρύτερης περιοχής.
Στη σύσκεψη, εκτός από το δήμαρχο, συμμετείχε ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Μαλεβιζίου Φ. Σαββάκης, ο διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Γ. Κουγιουμτζάκης, η Ρ. Παπαδάκη από την τεχνική υπηρεσία του δήμου, ο πρόεδρος της κοινότητας Αχλάδας Γ. Πεδιώτης, ο επιβλέπων μηχανικός Ν. Τσαγκαράκης, οι μελετητές Χ. Λασηθιωτάκης και Μ. Πολιδάκης και τα στελέχη του ΥΠΕΧΩ Α. Τσαγκαράκη και Στ. Δακανάλη.

Τελευταία τροποποίηση:

Top