Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Ανάδοχος για την ανέγερση του Πολιτιστικού Κέντρου στο Τσαλικάκι

Πέμπτη, 22/12/2011

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011
Με επιτυχία διεξήχθη ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου για την κατασκευή του πολιτιστικού κέντρου Αγίας Μαρίνας, στο Τσαλικάκι.
Σε διάστημα τριών μηνών περίπου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες, μόλις δηλαδή ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος του έργου και ο χρόνος εκτέλεσης τους αναμένεται να είναι 24 μήνες.
Η ανέγερση του πολιτιστικού κέντρου στην Αγία Μαρίνα θα γίνει σε οικόπεδο εμβαδού 272,30 τμ., το οποίο βρίσκεται στο συνεκτικό τμήμα του οικισμού και πολύ κοντά στο σημερινό κέντρο. Είναι γωνιακό και η πρόσβαση προς αυτό γίνεται εύκολα. Το κτίριο θα αποτελείται από υπόγειο και 2 ορόφους. Στο υπόγειο προβλέπεται η στέγαση χώρων βοηθητικής χρήσης, στο ισόγειο θα υπάρχει η κύρια είσοδος και χώροι που προσελκύουν πολύ κόσμο (ΚΑΠΗ, ιατρείο, καφενείο, wc, κ.τ.λ.), ενώ στον α` όροφο προβλέπονται χώροι με χρήση γραφείων.
Το πολιτιστικό κέντρο αναμένεται να αναβαθμίσει πολιτιστικά την ευρύτερη περιοχή και να προσφέρει ένα σύγχρονο και καλαίσθητο χώρο έκφρασης των πολιτιστικών ανησυχιών των κατοίκων – και όχι μόνο και να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.
Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 1,372 εκ. ευρώ που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ, είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη δημαρχιακή περίοδο και η νυν δημοτική αρχή επίσπευσε και ολοκλήρωσε τις διαδικασίες δημοπράτησής του.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης δηλώνει ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή και τονίζει το γεγονός ότι η δημοτική αρχή θα παρακολουθεί στενά όλα τα στάδια των εργασιών, έτσι ώστε το πολιτιστικό κέντρο να παραδοθεί σε χρήση το συντομότερο δυνατόν.

Τελευταία τροποποίηση:

Top