Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Συμπληρωματική σύμβαση 75.000 για το Τυροκομείο στο Λιβάδι Κρουσώνα υπέγραψε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας

Πέμπτη, 16/11/2023

Συμπληρωματική σύμβαση ύψους 75.000 ευρώ υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας για το Τυροκομείο στο Λιβάδι κατά την επίσκεψη του στο εργοτάξιο. Πρόκειται για έργο που υλοποιεί ο Δήμος Μαλεβιζίου αποκαθιστώντας το παλιό τυροκομείο με στόχο το κτίριο να λειτουργήσει στο μέλλον ως μουσείο φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος του ορεινού όγκου του Ψηλορείτη.

Η συμπληρωματική σύμβαση έρχεται να ενισχύσει τις εργασίες για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου στο Τυροκομείο. Επί τόπου στο εργοτάξιο βρέθηκαν σήμερα ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γρηγόρης Φασουλάκης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κρουσώνα Κωνσταντίνος Πιτσικάκης και οι μηχανικοί του Δήμου Μαλεβιζίου Έρρικα Ζαχαριαδάκη και Μαρία Γρηγοράκη.

 Ήδη στο κτίριο έχουν αποκατασταθεί οι λιθοδομές, έχει γίνει η στατική του ενίσχυση και η στεγάνωση της ταράτσας ενώ έχουν γίνει και οι διαμορφώσεις σύμφωνα με τη μελέτη που προβλέπει:

  • Ισόγειο: – Δημιουργία χώρου (μελλοντική χρήση έκθεσης) – Δημιουργία χώρου κυλικείου –αναψυκτήριου – χώρων υγιεινής ανδρών –γυναικών και ΑΜΕΑ. -Δημιουργία γραμματείας και γραφείου διεύθυνσης.
  • Ημιυπόγειο: Διαμόρφωση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων
  • Ανεξάρτητος χώρος: Δημιουργία αίθουσας υπολογιστών, μηχανοστάσιο, χώροι αποθήκευσης υλικών.

Η κύρια χρηματοδότηση ύψους 515.000 για το έργο  «Αποκατάσταση παλαιού κτιρίου Τυροκομείου στη θέση Λιβάδι Δήμου Μαλεβιζίου» προέρχεται από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ««Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ). Η σημερινή συμπληρωματική χρηματοδότηση προέρχεται ξανά από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ και ανέρχεται στις 75.000 ευρώ.

Με τις συμπληρωματικές εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο θα κατασκευαστεί χώρος  στάθμευσης  οχημάτων  ,τοίχοι  λιθοδομής,  ημικυκλικό καθιστικό με πρόσβαση σε πλακόστρωτο μονοπάτι κατά μήκος του μικρού ρέματος που υπάρχει.

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 16/11/2023

Top