Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Τέλος στην ομηρία των κατοίκων της οδού Απολλωνίας – Με δικαστική απόφαση ξεκινούν τα έργα σύνδεσης της περιοχής με το δίκτυο αποχέτευσης της Αμμουδάρας

Παρασκευή, 15/09/2023

«Η ομηρία των κατοίκων της οδού Απολλωνίας, λαμβάνει επιτέλους τέλος! Ένα ακόμη αίτημα δεκαετιών που γίνεται πράξη, έστω κι αν έπρεπε να ακολουθήσουμε τη δικαστική οδό. Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Δίνουμε όλες τις μάχες, για όλους. Η δημιουργία αποχετευτικού δικτύου και η σύνδεση με το κεντρικό δίκτυο ξεκινά. Έπειτα από τα ασφαλιστικά μέτρα που καταθέσαμε και κερδίσαμε για να δώσουμε ανάσα αξιοπρέπειας στους κατοίκους με δουλεία διέλευση, κάποιοι προσπάθησαν να μας σταματήσουν με προσωρινή διαταγή.  Παρά την χρονοβόρα διαδικασία, η προχθεσινή απόφαση μας δικαίωσε. Το Πρωτοδικείο απέρριψε την προσωρινή διαταγή που είχε κατατεθεί εναντίον του έργου, και άναψε πράσινο φως για τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜ.

Υγ: Όσο και να προσπαθούν εκείνοι που κατέθεσαν εναντίον της ΔΕΥΑΜ στο δικαστήριο, δε θα κρατήσουν τον τόπο μας πίσω. Ο καθένας κρίνεται από το αποτύπωμα που αφήνει πίσω του. Ειδικά όσοι υπηρέτησαν το Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα.»

Τα παραπάνω ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, με αφορμή τη νέα δικαστική μάχη που κέρδισε η ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου που της δίνει το δικαίωμα για την έναρξη εργασιών στην οδό Απολλωνίας δίνοντας τέλος στην πολύχρονη ομηρία των κατοίκων της περιοχής.

Στην οδό Απολλωνίας εδώ και χρόνια υπάρχει δίκτυο αποχέτευσης όμως δεν έχει συνδεθεί ποτέ με τον κεντρικό αγωγό της Αμμουδάρας.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα προσωρινής διαταγής που είχε καταθέσει ιδιοκτήτης ακινήτου από όπου προβλέπεται να περάσει ο αγωγός που θα συνδέσει το δίκτυο που υπάρχει στην οδό Απολλωνίας με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης της περιοχής της Αμμουδάρας.

Είχε προηγηθεί από το αρμόδιο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου η έκδοση απόφασης ασφαλιστικών μέτρων που επιτρέπει τη διέλευση από το συγκεκριμένο σημείο τόσο του έργου της αποχέτευσης αλλά κυρίως τη διέλευση μεγαλύτερου αγωγού παροχέτευσης των όμβριων υδάτων ο οποίος πρόκειται να βελτιώσει την κατάσταση που παρατηρείται ειδικά τους χειμερινούς μήνες με τις βροχοπτώσεις.

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 15/09/2023

Top