Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Τη μνήμη των Ηρώων του Καμαρακίου και των γύρω περιοχών τίμησε ο Δήμος Μαλεβιζίου

Κυριακή, 20/08/2023

Μεν. Μποκέας: «Δίχως μνήμη δεν υπάρχει πατρίδα, δεν υπάρχουν λαοί, δεν υπάρχουν αξίες!»

«Δίχως μνήμη δεν υπάρχει πατρίδα, δεν υπάρχουν λαοί, δεν υπάρχουν αξίες! Οι 17 Καμαρακιανοί που εκτελέστηκαν εδώ, μαζί με άλλους έξι από Γωνιές, Σίσαρχα, Ανώγεια, Αστυράκι και Καμαριώτη, αυτοί είναι η πατρίδα, αυτοί είναι ο λαός ο αδούλωτος.  Ο τόπος και οι άνθρωποι αυτοί που τον καθόρισαν, είναι για εμάς ο φάρος, ο προσανατολισμός, είναι ο πιο σοβαρός λόγος να παλεύουμε για να κάνουμε την πατρίδα μας σπουδαία και μεγάλη σε ιδεώδη και αξίες, σε πράξεις που λειτουργούν ως παραδείγματα.» ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας στο χαιρετισμό του κατά την τελετή μνήμης των εκτελεσθέντων Καμαρακιανών στο Γωνιανό Φαράγγι.

Ο Δήμος Μαλεβιζιου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμαρακίου τίμησαν τη μνήμη των κατοίκων του Καμαρακίου και των γύρω περιοχών που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς τον Αύγουστο του 1944 στο Ηρώο στην είσοδο του Γωνιανού φαραγγιού.

Το παρών στην τελετή έδωσαν η βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Ελένη Βατσινά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου Σπύρος Καλλέργης, οι Αντιδήμαρχοι Μαλεβιζίου Γρηγόρης Φασουλάκης και Χαράλαμπος Κουτσογιάννης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου Τάσος Λιαδάκης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γωνιών Βασίλης Βασίλης Νάθενας, ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, συγγενείς των εκτελεσθέντων και κάτοικοι από το Καμαράκι και τα γύρω χωριά.

Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 20/08/2023

Top