Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Συνάντηση με κατοίκους στο Τσαλικάκι είχε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

Σάββατο, 05/08/2023

Μεν. Μποκέας: « Το Τσαλικάκι έχει κερδίσει πολλά κι έχει δρομολογήσει περισσότερα»

 «Τσαλικάκι. Κάθε γωνιά και μια βαθιά ανάμνηση. Κι εδώ, στις γειτονιές όπου μεγάλωσα, δίνουμε μαζί τις μάχες για όσα μας αξίζουν. Με σχεδιασμό και πρόγραμμα. Χωρίς μαγικά ραβδιά, μόνο με πολλή δουλειά. Κάθε παρέμβαση και μια νίκη αξιοπρέπειας. Σήμερα το Τσαλικάκι έχει κερδίσει πολλά κι έχει δρομολογήσει περισσότερα. Οι ανάγκες δεκαετιών δε σταματούν εδώ, όμως η εικόνα έχει ήδη αρχίσει να αλλάζει. Παρά τις πολλαπλές κρίσεις, κάναμε βήματα σταθερά: Κυρωμένο σχέδιο πόλης, η εμβληματική ανάπλαση της Ελευθερίου Βενιζέλου που ξεκινά, αντιπλημμυρικό στη 16 Μαρτύρων, ασφαλτοστρώσεις και διαπλατύνεις όπως στην οδό Σενετάκη και φυσικά η νέα πλατεία που είναι σε εξέλιξη. Με παιδική χαρά, γηπεδάκι μπάσκετ, θεατράκι και τον τεράστιο πυλώνα της ΔΕΗ να φεύγει επιτέλους από τα μάτια μας. Με ακόμη μια παιδική χαρά στην οδό Κρήτης. Περήφανοι για τα νέα νηπιαγωγεία που δημιουργήσαμε, όπως το ολοκαίνουριο 1ο Αγίας Μαρίνας, αλλά και το 3ο Αγίας Μαρίνας στη Βαγιά, για να στεγάσουμε με αξιοπρέπεια 200 νήπια. Πανέτοιμοι για νέο Γυμνάσιο στην περιοχή, με τη μελέτη που ολοκληρώσαμε από το μηδέν. Και σύντομα με το εμβληματικό έργο στον Αλμυρό ποταμό και την νέα αφαλάτωση δίνουμε σημαντική ανάσα στα προβλήματα υδροδότησης της περιοχής. Ενωμένοι, συνεχίζουμε!»

Τα παραπάνω ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας κατά τη συνάντηση που είχε με κατοίκους στο Τσαλικάκι, προσκεκλημένος της Τοπικής Κοινότητας Γαζίου του Πολιτιστικού Συλλόγου και της Ενορίας.

Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ακούσει με προσοχή αιτήματα των πολιτών και να απαντήσει σε ερωτήσεις τους ενώ παρουσίασε και τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής για την περιοχή.

Ο Μενέλαος Μποκέας ξεκίνησε ενημερώνοντας τους κατοίκους της Αγίας Μαρίνας για την απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο να στηρίξει τις τρίτεκνες οικογένειες με εφάπαξ επίδομα για τη γέννηση τρίτου παιδιού και άνω, με απαλλαγή από τα τροφεία για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και την δωρεάν εγγραφή στο Δημοτικό Γυμναστήριο για έναν χρόνο για τους δύο γονείς. Μία απόφαση που ο Δήμαρχος τόνισε πως ήθελε να είναι ομόφωνη στο Δημοτικό Συμβούλιο όμως κάποιοι επέλεξαν να ψηφίσουν με μικροπολιτικά προεκλογικά κριτήρια.

Για το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης που ξεκινάει σε λίγες μέρες στην Ελευθερίου Βενιζέλου ο Δήμαρχος τόνισε πως κανείς δεν πίστευε πως θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί ένα τόσο εμβληματικό έργο που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της περιοχής και θα βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων.

Κανοντας μία αναφορά στα έργα που έχουν υλοποιηθεί ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου αναφέρθηκε εκτενώς στη σχολική στέγη με τους νέους χώρους για το 2ο και 3ο Νηπιαγωγείο, με το νέο δάπεδο στο 1ο Δημοτικό αλλά και στην Ενεργειακή Αναβάθμιση του 2ου Δημοτικού που ξεκινάει άμεσα.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις ασφαλτοστρώσεις που έχουν γίνει στις οδούς Νίδας, Μενεάλου Λουντέμη, Στεφανογιάννη, Καρκαβίτσα και στις διαπλατύνσεις σε Σενετάκη, Θριάμβου και στη Γεννηματά.

Φυσικά από την ενημέρωση του Δημάρχου δεν μπορούσε να λείψει η Εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης στην Αγία Μαρίνα, που μπορεί όπως είπε να είχε ξεκινήσει πριν χρόνια όμως στα δύο πρώτα χρόνια της θητείας του έγιναν πολλά βήματα για να κυρωθεί η πράξη εφαρμογής.

Στην Αγία Μαρίνα βρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Μαλεβιζίου Γιώργος Πετούσης και Μαρίνα Βογιατζή, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Τάσος Λιαδάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Μενέλαος Σκουλούδης.

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 07/08/2023

Top