Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από το Δήμο Μαλεβιζίου κατά της Περιβαλλοντικής Μελέτης για τον ΒΟΑΚ

Τρίτη, 30/05/2023

Να μην αποκοπεί η αναπτυξιακή προοπτική του πολεοδομικού συγκροτήματος Γαζίου από το νέο Βόρειο Οδικό Άξονα θα ζητήσει με τη προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Δήμος Μαλεβιζίου.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου αποφάσισε την προσφυγή στο ΣτΕ κατά της έγκρισης των  περιβαλλοντικών όρων στο έργο «Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ): τμήμα Χανιά – Ηράκλειο», για την ενσωμάτωση στο σχεδιασμό του έργου των υφιστάμενων υποτμημάτων των παρακάμψεων Χανίων – Ρεθύμνου – Ηρακλείου του ΒΟΑΚ.

Με την προσφυγή του ο Δήμος Μαλεβιζίου θα ζητήσει την μερικώς υπογειοποίηση του νέου δρόμου κατά μήκος του Γαζίου ή την δημιουργία υπόγειων διαβάσεων – συνδέσεων των πολεοδομικών ενοτήτων βορείως και νοτίως του ΒΟΑΚ.

Το ζήτημα της απρόσκοπτης σύνδεσης των βόρειων με τα νότια τμήματα του οικιστικού συγκροτήματος του Γαζίου είχε θέσει ήδη ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου.

Όπως είχε από την πρώτη στιγμή τονίσει ο Δήμαρχος, θα πρέπει να υπάρχει απρόσκοπτη σύνδεση των νότιων οικισμών Αγίων Θεοδώρων, Αγίας Παρασκευής, Κολυβά και Αγίου Παντελεήμονα με το Γάζι ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό την αναπτυξιακή προοπτική των περιοχών αυτών.

Η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς το υπουργείο Υποδομών δεν έλαβε υπόψιν του τις παρατηρήσεις που έθετε η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης επί της ΜΠΕ του έργου στην οποία είχαν συμπεριληφθεί οι ενστάσεις του Δήμου Μαλεβιζίου.

 

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 30/05/2023

Top