Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Περιβαλλοντική δράση από τους μαθητές του Πρότυπου – Πειραματικού Γυμνασίου στην παραλία της Παντάνασσας με την υποστήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου

Σάββατο, 13/05/2023

Φόρεσαν γάντια, πήραν σακούλες απορριμμάτων και καθάρισαν την παραλία της Παντάνασσας οι μαθητές του Πρότυπου Γυμνασίου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο το Λιμεναρχείο Ηρακλείου και το Λιμενικό Σταθμό Λινοπεραμάτων.

Μία δράση που οργανώθηκε το Πρότυπο – Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι 50 περίπου μαθητές συνεργάστηκαν επίσης με δύτες της σχολής καταδύσεων Scuba – Dive για τον καθαρισμό του βυθού στο αλιευτικό καταφύγιο Ροδιάς απομακρύνοντας ένα μεγάλο αριθμό από πλαστικά, μπουκάλια, σιδερένια αντικείμενα κλπ.

Τους μαθητές και τους καθηγητές τους ευχαρίστησαν για την πρωτοβουλία ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Μαλεβιζίου Γιώργος Ρεράκης, ο Πρόεδρος και το μέλος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μανόλης Γενναράκης και Γιάννης Κοτσυφός καθώς και ο Διοικητής του Λιμενικού Σταθμού Λινοπεραμάτων Αντώνης Καλογιαννάκης.

Μετά το τέλος της δράσης καθαρισμού μέλη του Ναυταθλητικού Ομίλου Γαζίου ενημέρωσαν τους μαθητές για το άθλημα της ιστιοπλοΐας και τη δράση του συλλόγου.

Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 13/05/2023

Top