Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Έντονες βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ώρες στο παραθαλάσσιο μέτωπο του Δήμου Μαλεβιζίου

Κυριακή, 05/02/2023

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν τις επόμενες ώρες και όλη τη διάρκεια της νύχτας το παραθαλάσσιο μέτωπο του Δήμου Μαλεβιζίου σύμφωνα με τις αναθεωρημένες προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαλεβιζίου εφιστά την προσοχή των πολιτών να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους τις επόμενες ώρες. Ιδιαίτερα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στις περιοχές της Αγίας Πελαγίας, της Λυγαριάς και του Παλαιοκάστρου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν τη διέλευση επικίνδυνων σημείων και «Ιρλανδικών Διαβάσεων» με τα αυτοκίνητα τους.

Με βάση το δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ για την Κρήτη αναμένονται χιονοπτώσεις πάνω από τα 300 μέτρα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο βόρειο τμήμα του νησιού και στις παραθαλάσσιες περιοχές και θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων οι πολίτες θα πρέπει:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης:

6936778800 ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

100  ΕΛΑΣ

199  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

112  ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

108 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Δείτε περισσότερες οδηγίες προστασίας στον σύνδεσμο:

https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena

Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 05/02/2023

Top