Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Μεν. Μποκέας:«Η ανάπλαση που αλλάζει το Γάζι γίνεται πραγματικότητα»

Παρασκευή, 20/01/2023

Η Ελευθερίου Βενιζέλου ξεκινά από το τμήμα της Ανόδου

«Η Ελευθερίου Βενιζέλου ξεκινά! Η ανάπλαση που αλλάζει το Γάζι γίνεται πραγματικότητα! Σημείο εκκίνησης η διασταύρωση με τις οδούς Ελ Γκρέκο και Θριάμβου (Τμήμα Ανόδου). Μόλις αποδεχτήκαμε στην Οικονομική Επιτροπή τη δωρεά υλοποίησης του συγκεκριμένου τμήματος από την ΑΡΙΑΔΝΗ Interconnection, μέσω των αντισταθμιστικών που διεκδικήσαμε από τον ΑΔΜΗΕ. Με προϋπολογισμό που αγγίζει το 1.000.000€ βάζουμε στο φουλ τις μηχανές για την υπογραφή της σύμβασης τις επόμενες ημέρες. Αναβαθμίζουμε την περιοχή, εφαρμόζοντας την εγκεκριμένη μελέτη που χρηματοδοτείται για το υπόλοιπο τμήμα με 9.000.000€ από το Ταμείο Ανάκαμψης, πόρους του Δήμου και της Περιφέρειας Κρήτης. Δεν αφήσαμε λεπτό να πάει χαμένο. Δουλεύουμε χαμηλόφωνα, αλλά με τα μανίκια ψηλά. Δίνουμε όλες τις μάχες με ολοκληρωμένο σχεδιασμό, συνέπεια και προσήλωση.» ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με αφορμή την έναρξη των έργων ανάπλασης της Ελευθερίου Βενιζέλου.

Το εμβληματικό έργο ανάπλασης της Ελευθερίου Βενιζέλου στο Γάζι θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα, στη συμβολή της λεωφόρου με τις οδούς Ελ Γκρέκο και Θριάμβου. Μια σημαντική και ολοκληρωμένη παρέμβαση που θα προσφέρει συνθήκες ασφαλούς προσβασιμότητας σε κατοίκους και επισκέπτες, και θα διασφαλίζει την ασφαλή κίνηση των οχημάτων προς όλες της κατευθύνσεις αποσυμφορώντας τον κυκλοφοριακό φόρτο.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 900.000 ευρώ και η χρηματοδότηση του προέρχεται από τα αντισταθμιστικά οφέλη που διεκδίκησε ο Δήμος Μαλεβιζίου για την προσαιγιάλωση του Μεγάλου Καλωδίου στην Κορακιά.

Το έργο ευθυγραμμίζεται επίσης με την Πράξη Εφαρμογής Αγ. Μαρίνας και το εγκεκριμένο Σχέδιο Πόλεως Γαζίου και περιλαμβάνει:

  • Υδραυλικό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας και αποστράγγισης ομβρίων μέσω υπόγειων σωληνωτών αγωγών
  • Υπογειοποίηση δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Ο.Κ.Ω.)
  • Νέα οδοστρώματα
  • Διαμόρφωση πεζοδρομίων με πρόβλεψη και σε όδευση ΑΜΕΑ
  • Λωρίδα κίνησης ποδηλάτων
  • Ζώνη φύτευσης
  • Ζώνη αστικού εξοπλισμού
  • Κεντρική νησίδα οδικής αρτηρίας
  • Roundabout
  • Κατακόρυφη και Οριζόντια Σήμανση

Επόμενο βήμα η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εκκίνηση της δημοπράτησης της συνολικής ανάπλασης της Ελευθερίου Βενιζέλου που χρηματοδοτείται με 9.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, πόρους του Δήμου και της Περιφέρειας Κρήτης. Ένα έργο που θα αλλάξει πλήρως τη φυσιογνωμία της πόλης του Γαζίου.

 

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 20/01/2023

Top