Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου Ροδιάς

Παρασκευή, 16/12/2022

Ένα σχολείο στολίδι, με πράσινο αποτύπωμα απέκτησε η Ροδιά με την ολοκλήρωση του έργου ενεργειακής αναβάθμισης προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.

Με την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED και του φωτοβολταϊκού συστήματος που τοποθετήθηκε στη στέγη με τη μέθοδο του Net Metering επιτυγχάνεται η μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.

Παράλληλα με την εξωτερική θερμοπρόσψη, την θερμομόνωση της ταράτσας, την αντικατάσταση του παλαιού λέβητα και την τοποθέτηση νέου κυκλοφορητής ηλεκτρονικά χειριζόμενου αυξάνεται σημαντικά η ενεργειακή απόδοση του συστήματος θέρμανσης.

Το έργο ενεργειακής αναβάθμισης της Ροδιάς χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ μέσω του ΠΕΠ Κρήτης, καθώς ο Δήμος Μαλεβιζίου κατάφερε με ώριμες και άρτιες μελέτες να επιτύχει την ένταξη έργων ενεργειακής αναβάθμισης συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ για σχολικά κτίρια του Δήμου.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη αντίστοιχα έργα στο Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο Τυλίσου ενώ έχουν προκηρυχθεί οι διαγωνισμοί για τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης στο Γυμνάσιο Γαζίου και στο 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου.

Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 17/12/2022

Top