Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Μενέλαος Μποκέας: Η πλατεία της Ροδιάς γίνεται το ομορφότερο «μπαλκόνι» του Ηρακλείου

Τετάρτη, 21/09/2022

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης με προϋπολογισμό 715.00 ευρώ

Μία νέα πλατεία που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς κατοίκων και επισκεπτών θα αποκτήσει πολύ σύντομα η Ροδιά καθώς ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας βρέθηκε στη Ροδιά όπου ενημερώθηκε από μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και του αναδόχου για τα στάδια κατασκευής του έργου αλλά και το χρονοδιάγραμμα του.

«Ροδιά. Οι εργασίες στην πλατεία έχουν ήδη ξεκινήσει. Η νέα αρχιτεκτονική μελέτη που εκπονήσαμε από το μηδέν θα δώσει ξανά ζωή στο δημόσιο χώρο.  Η Πλατεία της Ροδιάς σύντομα αποκτά νέα όψη και γίνεται το ομορφότερο «μπαλκόνι» του Ηρακλείου.  Με τον Πρόεδρο Γιάννη Στρατάκη, το Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Ρεράκη, τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μανώλη Γενναράκη και Κωστούλα Στρατάκη αντίστοιχα, βρεθήκαμε σήμερα στη Ροδιά και αποδείξαμε πως η συνεργασία όλων μας αποδίδει τους πιο παραγωγικούς καρπούς. Με 400.000€ ίδιους πόρους του Δήμου και 315.000€ πόρους του προγράμματος Φιλόδημος, η Ροδιά αλλάζει με:

ανάπλαση πλατείας

ανάπλαση οδών σε συνεκτικό τμήμα του οικισμού

υπογειοποίηση δικτύων ΔΕΗ

υπόγειους κάδους

-σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων» δήλωσε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με αφορμή την έναρξη των εργασιών στη Ροδιά.

Το έργο ανάπλασης της πλατείας της Ροδιάς εκτελείται με νέα μελέτη που εκπονήθηκε από το Δήμο Μαλεβιζίου,  με το συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στις 715.000€, με 400.000€  να προέρχονται από ίδιους πόρους του Δήμου Μαλεβιζίου και 315.000€ από πόρους του προγράμματος Φιλόδημος.

Παράλληλα με το έργο ανάπλασης της πλατείας υλοποιηθεί και η υπογειοποίηση των δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ, τόσο στην πλατεία όσο και στην περιμετρική της οδό, συμβάλλοντας στον ολοκληρωμένο χαρακτήρα της παρέμβασης. Η δαπάνη της υπογειοποίησης των δικτύων της ΔΕΗ, αναλαμβάνεται εξ ολοκλήρου από την εταιρεία ΑΡΙΑΔΝΗ, θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, ως δωρεά προς το Δήμο στο πλαίσιο του πακέτου αντισταθμιστικών οφελών για την Μεγάλη Ηλεκτρική Διασύνδεση της Κρήτης μέσω Κορακιάς.

Στην πλατεία της Ροδιάς βρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιάννης Στρατάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Ρεράκης, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαλεβιζίου Μανόλης Γεναράκης και Κωστούλα Στρατάκη.

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 21/09/2022

Top