Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Στην γενέτειρα του, τον Κρουσώνα, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου για τον Μενέλαο Ξυλούρη

Τρίτη, 06/09/2022

Την πολύπλευρη προσωπικότητα του Μενέλαου Ξυλούρη ανέδειξαν οι ομιλητές στην παρουσίαση του βιβλίου «Μενέλαος Ι. Ξυλούρης 1914 – 1991» που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας στον Κρουσώνα.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον Μενέλαο Ξυλούρη τονίζοντας πως πάντα μαχόταν για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την πρόσοδο του τόπου του με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση, και κατέληξε λέγοντας:

«Ο Κρουσώνας προοδεύει και προκόβει έχοντας συνειδητοποιήσει το μέγεθός του, μέσα από μια συνολική κριτική αποτίμηση της πλούσιας ιστορικής του διαδρομής, μεγάλα κομμάτια της οποίας δεν έχουν έρθει ακόμα στο φως. Η καταγραφή της προσωπικότητας, της διαδρομής, των αξιών και της πολιτικής στάσης του Μενέλου Ξυλούρη αποτελεί παρακαταθήκη για τις νέες γενιές και ένα κομμάτι του παζλ που έλειπε. Θα ακολουθήσουν και άλλα κομμάτια έχοντας τον Δήμο σταθερό συμπαραστάτη και αρωγό.»

Την παρουσίαση του βιβλίου που πραγματοποιήθηκε με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Μαλεβιζίου της Περιφέρειας Κρήτης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρουσώνα Νέα Γενιά, έκαναν οι Κωστής Μαμαλάκης ιστορικός αναλυτής, Γιάννης Δρακουλάκης πρώην δήμαρχος Κρουσώνα, Γιάννης Χαραλαμπίδης ιστορικός αναλυτής, οι συγγραφείς του βιβλίου Μανόλης Γ. Δρακάκης επίκουρος καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Ευαγγελία Ι. Τακάκη φιλόλογος, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος Σώτια Πεντεδήμου.

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 06/09/2022

Top