Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Μ. Μποκέας: «Αντίστροφη μέτρηση για το Αντιπλημμυρικό Γαζίου»!

Δευτέρα, 05/09/2022

Ενέκρινε το ΥΠΕΣ την τροποποίηση φυσικού αντικειμένου – στις ράγες η νέα δημοπράτηση

«Αντίστροφη μέτρηση για το Αντιπλημμυρικό Γαζίου! Έργο συνολικού προϋπολογισμού 5.736.000€. Μια ακόμη μεγάλη μάχη με το Μαλεβίζι νικητή. Δουλέψαμε συστηματικά, προχωρήσαμε σε νέα υδραυλική μελέτη, επικαιροποιήσαμε υφιστάμενες, ξεπεράσαμε μεθοδικά αστοχίες και εμπόδια που προϋπήρχαν, διεκδικήσαμε και πετύχαμε! Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών λάβαμε το πράσινο φως για την τροποποίηση του φυσικού αντικειμένου του έργου, που χρηματοδοτείται με 3.100.000€ από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Προχωράμε έτσι στην αναδημοπράτησή του σε νέα βάση. Εστιάσαμε στην ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, με άξονα τα νέα αναπτυξιακά δεδομένα που διαμορφώνονται τόσο με την ολοκληρωμένη ανάπλαση της Ελευθερίου Βενιζέλου από το Ταμείο Ανάκαμψης, όσο και με το έργο της 16 Μαρτύρων, αλλά και την κύρωση της πράξης εφαρμογής Αγίας Μαρίνας. Γιατί το Μαλεβίζι μπορεί και  σχεδιάζει ολιστικές παρεμβάσεις με ορίζοντα τις επόμενες γενιές. Διαμορφώνουμε τις αστικές υποδομές μακριά από αποσπασματικές λύσεις. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, συνεχίζουμε»!

Τα παραπάνω ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, έπειτα από τη σημαντική απόφαση που έλαβε το Υπουργείο Εσωτερικών να εγκρίνει την τροποποίηση του φυσικού αντικειμένου του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής Γαζίου. Η απόφαση αυτή βάζει στις ράγες τη δημοπράτηση του έργου με το νέο τίτλο  «Τμηματική Κατασκευή Συλλεκτήρα Σ7 και Σ8 της Αντιπλημμυρικής προστασίας Γαζίου» συνολικού προϋπολογισμού 5.736.000€, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης με το ποσό των 3.100.000€.

Η θετική αυτή εξέλιξη στο φάκελο του αντιπλημμυρικού ήταν το τελευταίο βήμα σε μία σειρά χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών προκειμένου το σημαντικό αυτό έργο να αναδημοπρατηθεί από το Δήμο σε νέα βάση, με στόχο να παρέχει μια κατά το πλείστον ολοκληρωμένη και αποτελεσματική αντιπλημμυρική θωράκιση στην ευρύτερη περιοχή. Πλέον, η μελέτη Αντιπλημμυρικής Προστασίας της περιοχής Γαζίου τίθεται σε πλήρη εφαρμογή, αφενός γιατί προβλέπεται να κατασκευαστούν συλλεκτήρες σε πιο κρίσιμα σημεία συλλογής ομβρίων υδάτων και αφετέρου γιατί με τη σύνδεση τους με το εσωτερικό δίκτυο που προβλέπεται τώρα να κατασκευαστεί επί της Λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου, η περιοχή θα διαθέτει πλέον ουσιαστική αντιμετώπιση όμβριων υδάτων.

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 05/09/2022

Top