Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου ο Προϋπολογισμός του Δήμου για το 2022

Τρίτη, 19/04/2022

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου κατά πλειοψηφία ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός του Δήμου για το 2022, κατά την ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Τρίτη.
Ο προϋπολογισμός προβλέπει έσοδα 30.405.023 ευρώ και αντίστοιχες δαπάνες, με το συνολικό ύψος του Τεχνικού προγράμματος του Δήμου Μαλεβιζίου για το 2022 να ανέρχεται στα 14 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός για το 2022. Είναι ο δεύτερος που συναντά τα απόνερα της πανδημίας και τα μειωμένα έσοδα. Φέτος, με νέες επιβαρύνσεις από το τέλος ταφής, τις ανατιμήσεις στην ενέργεια και τα καύσιμα. Αλλά δε βρίσκει το Μαλεβίζι ανοχύρωτο. Το βρίσκει ανταγωνιστικό, αφού δούλεψε σκληρά και κέρδισε πάνω από 12,5 εκ. ευρώ πόρους από ευρωπαϊκά ταμεία και εθνικά προγράμματα. Το βρίσκει κοινωνικά ευαίσθητο, αφού επέλεξε να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, να μειώσει τέλη και να θεσπίσει πρώτη φορά κοινωνικό τιμολόγιο. Το βρίσκει έτοιμο, αφού εκπόνησε και ωρίμασε πάνω από 31 εκ. ευρώ νέες μελέτες για ένταξη σε χρηματοδοτικά εργαλεία. Το βρίσκει μπροστάρη, με ρόλο διεκδικητικό, να δημιουργεί εξελίξεις στην περιοχή. Το βρίσκει ψηφιακά καινοτόμο, με βραβευμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, αφού ψηφιοποίησε το 100% των αιτήσεων συνδιαλλαγής και το 70% της ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης. Η προσπάθεια αποδίδει και προχωράμε.»

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 19/04/2022

Top