Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Το Μαλεβίζι μπήκε στην εποχή της ηλεκτροκίνησης!

Παρασκευή, 14/01/2022

Δωρεά ηλεκτρικού οχήματος στο Δήμο από ΑΔΜΗΕ & Αριάδνη Interconnection

Αλλαγή χρονιάς, αλλά και εποχής στο Μαλεβίζι, που πλέον μπήκε ενεργά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Άλλωστε, ο Δήμος εδώ και καιρό κινείται «ηλεκτρικά»,  σχεδιάζοντας ολιστικά δράσεις και παρεμβάσεις που φέρνουν το μέλλον, στο σήμερα. Το «ποδαρικό» στην ηλεκτροκίνηση έγινε με την παραλαβή του πρώτου ηλεκτρικού οχήματος του Δήμου Μαλεβιζίου, ως δωρεά της εταιρείας Αριάδνη Interconnection, θυγατρικής του ΑΔΜΗΕ. Μια κίνηση με πολλούς συμβολισμούς, καθώς, αφενός εγκαινιάζεται το πακέτο των ανταποδοτικών οφελών που συμφωνήθηκε με τον ΑΔΜΗΕ για την προσαιγιάλωση του Μεγάλου Καλωδίου στην Κορακιά, αφετέρου το Μαλεβίζι μπαίνει ενεργά στην πράσινη ενέργεια και «οδηγεί» με ταχύτητα προς το μέλλον.

«Το Μαλεβίζι μπήκε στην πρίζα! Το νέο ηλεκτρικό όχημα του Δήμου είναι εδώ, δωρεά του ΑΔΜΗΕ και της θυγατρικής του Αριάδνη Interconnection, που εγκαινιάζει τα ανταποδοτικά οφέλη που συμφωνήθηκαν για την προσαιγιάλωση του Μεγάλου Καλωδίου στην Κορακιά. Καθ’οδόν και ο πρώτος διπλός δημοτικός ταχυφορτιστής –υπερυψηλών δυνατοτήτων- καθώς και το minibus. Φορτίζουμε το αυτοκίνητο και αποφορτίζουμε το περιβάλλον, με στροφή στην καθαρή πράσινη ενέργεια!» ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, τονίζοντας: «Συνεχίζουμε, με ένα δυναμικό δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων μέσα από το Σχέδιο (ΣΦΗΟ) που εκπονούμε για όλο το Δήμο, αλλά και τις προμήθειες ηλεκτροκίνησης και μικροκινητικότητας που αναμένουμε από τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Μέσα στο σχεδιασμό η ενεργειακή αυτονομία στα σχολικά κτίρια, αλλά και το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Ναι, τώρα μπορούμε να πούμε ότι το Μαλεβίζι σκέφτεται έξυπνα, λειτουργικά και αποτελεσματικά, φέρνοντας το μέλλον στο παρόν. Το Μαλεβίζι αλλάζει πολύ, δουλεύοντας συγκροτημένα, βήμα – βήμα».

Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Μαλεβιζίου ολόκληρο το 2021 σχεδίασε και ωρίμασε πρωτοποριακές δράσεις που βασίζονται στην πράσινη μετάβαση, την ενεργειακή αυτονομία και εξοικονόμηση, την ηλεκτροκίνηση, τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, τη μικροκινητικότητα και τη smart city αστική αναζωογόνηση. Τα παραπάνω μπαίνουν πλέον σε τροχιά υλοποίησης. Μάλιστα το προσεχές διάστημα αναμένεται να ιδρυθεί και η Ενεργειακή Κοινότητα, που σχεδιάζει ο Δήμος ως μη κερδοσκοπική οντότητα. Τέλος, βαίνουν προς ολοκλήρωση τόσο το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων για την τοποθέτηση του δικτύου φορτιστών, όσο και το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 14/01/2022

Top