Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία στο Δήμο Μαλεβιζίου

Δευτέρα, 10/01/2022

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα έχει θέσει το προσωπικό και τα μηχανικά μέσα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Μαλεβιζίου στο πλαίσιο της κακοκαιρίας «Διομήδης». Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και θυελλωδών ανέμων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η κακοκαιρία αναμένεται να ενταθεί από το πρωί της Τρίτης στην Κρήτη και θα διαρκέσει μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης.

 Κύριο γνώρισμα της επιδείνωσης του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες με θυελλώδεις βόρειους ανέμους που θα συνοδεύονται από πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Υπό το συντονισμό του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γιώργου Πετούση, ολόκληρος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Δήμου Μαλεβιζίου βρίσκεται ήδη σε επιφυλακή. Τα μηχανήματα έργου -δημόσια και ιδιωτικά- έχουν τεθεί σε ετοιμότητα στη διάθεση της πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων.

Προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα συνεχής είναι η συνεργασία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μαλεβιζίου και έχει διασφαλιστεί η ετοιμότητα των αγωγών ομβρίων για την ομαλή δίοδο των υδάτων. Στη διάρκεια των επόμενων τριών ημερών το προσωπικό και τα τεχνικά συνεργεία της ΔΕΥΑΜ θα βρίσκονται σε επιφυλακή με μέριμνα του Προέδρου  Τάσου Λιαδάκη και του Αντιπροέδρου Γιάννη Βάμβουκα.

Στο πλαίσιο αυτό συνιστάται στους πολίτες να αποφύγουν μετακινήσεις, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων, ιδιαίτερα σε περιοχές πλησίον ρεμάτων και ποταμών και να μην επιχειρούν διέλευση από ιρλανδικές διαβάσεις. Συστήνεται, επίσης, να εφαρμόζουν τις ακόλουθες οδηγίες αυτοπροστασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

  • Ασφαλίστε αντικείμενα και πρόχειρες κατασκευές, που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Αν πρόκειται να μετακινηθείτε, φροντίστε να ενημερωθείτε πρώτα για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και την κατάσταση του οδικού δικτύου. Αν είναι δυνατόν, μεταβάλλετε το πρόγραμμα της μετακίνησής σας, έτσι ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • Αν η καταιγίδα εκδηλωθεί ενώ οδηγείτε, ασφαλίστε το όχημα εκτός δρόμου, μακριά από μεγάλα δέντρα ή υπαίθριες κατασκευές, ενεργοποιήστε τα φώτα έκτακτης ανάγκης (αλάρμ) και περιμένετε έως ότου υποχωρήσουν τα φαινόμενα.
  • Μη διασχίζετε σε καμία περίπτωση δρόμους που διασταυρώνονται με χειμάρρους και ρέματα (ιρλανδικές διαβάσεις), πεζή ή με όχημα, ακόμα και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσης της καταιγίδας.
  • Αποφύγετε δραστηριότητες στην ύπαιθρο, σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
  • Ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων Αρχών, όπως Τροχαία κ.λπ.

Δείτε περισσότερες οδηγίες προστασίας στο σύνδεσμο: https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 10/01/2022

Top