Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Με ολικό λίφτινγκ στις σχολικές αυλές, το «ποδαρικό» στο Μαλεβίζι!

Παρασκευή, 07/01/2022

«Ολική επαναφορά» στις σχολικές αυλές ξεκίνησε με την αυγή του νέου έτους ο Δήμος Μαλεβιζίου, που ακόμη μια χρονιά εκμεταλλεύεται κάθε διαθέσιμη ανάπαυλα μαθητών και εκπαιδευτικών για να ανανεώσει ουσιαστικά τα σχολεία. Το «ποδαρικό» έγινε με το Γυμνάσιο Γαζίου και το Γυμνάσιο  – Λύκειο Κρουσώνα. Με έμφαση στις αθλητικές και ψυχαγωγικές υποδομές, τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια, ο Δήμος Μαλεβιζίου ετοιμάζει ένα ολικό λίφτιγκ  στους αύλειους χώρους τους, ενώ το επόμενο διάστημα τη σκυτάλη θα λάβει το Γυμνάσιο Τυλίσου. Οι πρώτες παρεμβάσεις -που ξεκίνησαν ήδη- αφορούν κυρίως στην προετοιμασία των αυλών να δεχτούν τόσο τον ανανεωμένο εξοπλισμό, όσο και την ολοκαίνουρια διαμόρφωση που θα αποκτήσουν με ειδικές επιδαπέδιες επιστρώσεις.

«Να δώσουμε αξία σε κάθε μέρα τους. Αυτό είναι το μέλημά μας για τους μαθητές μας. Το σχολείο δεν είναι τέσσερις τοίχοι. Γι’αυτό συνειδητά επιλέξαμε να προχωρήσουμε σε ολικό λίφτινγκ σε σχολικές αυλές» ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας σημειώνοντας: «Ξεκινήσαμε ήδη προπαρασκευαστικές εργασίες σε Γυμνάσιο Γαζίου και Γυμνάσιο – Λύκειο Κρουσώνα, όπου υπάρχουν άμεσες ανάγκες. Νέα γήπεδα, νέες διαμορφώσεις, νέα δάπεδα, νέος εξοπλισμός. Η ολοκλήρωση θα κρύβει εκπλήξεις! Για μια κοινωνία που δίνει έμφαση στην υγιή ψυχαγωγία».

Οι μαθητές στο Γυμνάσιο Γαζίου θα αποκτήσουν γήπεδα σε νέες θέσεις, τόσο για το μπάσκετ όσο και για το ποδόσφαιρο, με ειδικά διαμορφωμένα δάπεδα. Ήδη μάλιστα έχει τοποθετηθεί στέγαστρο στην αυλή, με τη μεγάλη έκπληξη να ακολουθεί το επόμενο διάστημα και να αφορά σε επιδαπέδιο γκράφιτι! Στο Γυμνάσιο και Λύκειο Κρουσώνα, ήδη οι προπαρασκευαστικές ενέργειες είχαν ως αποτέλεσμα να αλλάξει εντελώς η εικόνα στον περιβάλλοντα χώρο. Με νέο αθλητικό εξοπλισμό, νέα γήπεδα σε ποδόσφαιρο, βόλει και μπάσκετ και ειδικές επιστρώσεις δαπέδου, οι εργασίες που ακολουθούν θα αποδώσουν την αυλή πλήρως ανανεωμένη, λειτουργική και ασφαλή.  Ανάλογες ενέργειες προγραμματίζονται και για το Γυμνάσιο Τυλίσου το προσεχές διάστημα, παράλληλα με την έναρξη και της ενεργειακής αναβάθμισης.

Το φιλόδοξο πρόγραμμα ολικών αναπλάσεων στους αύλειους χώρους σχολικών κιτρίων του Δήμου Μαλεβιζίου σχεδιάστηκε σε συνεργασία των Αντιδημάρχων Παιδείας Χρύσας Λυρώνη και Τεχνικών Έργων Γιώργου Πετούση με τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Ββάθμιας Εκπαίδευσης Αντρέα Παντερή και τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων Γαζίου Βαγγέλη Παρασύρη και Κρουσώνα Πελαγίας Φασουλάκη. Οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί ως τις αρχές της άνοιξης.

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 07/01/2022

Top