Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια

Τρίτη, 28/12/2021

ΨΗΦΙΣΜΑ

Για τον αδόκητο χαμό του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας,

Κάρολου Παπούλια

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου συνήλθε σήμερα Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου σε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μενέλαου Μποκέα και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σπυρίδωνα Καλλέργη έπειτα από τον αδόκητο χαμό του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, εκδίδοντας ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:

Βαθιά δημοκράτης, ενωτικός αλλά και αποφασιστικός στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων. Ο αδόκητος χαμός του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια σφράγισε ένα μεγάλο κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας. Εφυγε όπως ακριβώς πορεύτηκε: με σεμνότητα.  Μας αφήνει πλούσια παρακατήθηκη το στιβαρό πολιτικό του αποτύπωμα, αφού στο πρόσωπό του ενσαρκώθηκε η εθνική συνεννόηση. Με έμπρακτη συμμετοχή και ανεξίτηλη σφραγίδα σε όλους τους μεγάλους Αγώνες του Εθνους του τελευταίου αιώνα συναντήθηκε νωρίς με την Ευθύνη.

Από την περίοδο της Κατοχής όταν μαθητής ακόμη εντάχθηκε σε ηλικία 14 ετών στην Αντίσταση, ως ένα από τα «αετόπουλα» του ΕΑΜ, έως τη συμμετοχή του στον αντιδικτατορικό αγώνα έδωσε το «παρών» στους αγώνες για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.

Βαθύς γνώστης της εξωτερικής πολιτικής, διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας, με ουσιαστικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες και για την ενταξιακή προοπτική της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Με ευδιάκριτο προσωπικό αποτύπωμα μέσα από την πολυετή παρουσία του στο υπουργείο Εξωτερικών και την πολυδιάστατη εξωτερική που ασκήθηκε επί των ημερών του. Άσκησε τα καθήκοντά του με διακριτικό αλλά εν τω βάθει αποτελεσματικό τρόπο την πιο δύσκολη περίοδο της Μεταπολίτευσης.

Αποκορύφωμα της πορείας του η ομόθυμη ανακήρυξή του σε Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας προσφερει παράδειγμα ενότητας και ομοψυχιας για τον ελληνικό λαό.

Ως Αρχηγός του Κράτους και ρυθμιστής του πολιτεύματος υπερασπίστηκε με πάθος τη Δημοκρατία και τα εθνικά συμφέροντα. Αυτά ήταν ο γνώμονας της πολιτικής του διαδρομής.

Η Πατρίδα θα τον θυμάται και θα τον τιμά ως Σύμβολο Ενότητας και αληθινό πατριώτη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαλεβιζίου, με βαθύτατη θλίψη, συνέρχεται σε έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να αποδώσει τις δέουσες τιμές στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και αποφασίζει ομόφωνα:

 

  1. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος.
  1. Να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του. 
  2. Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου στη μνήμη του εκλιπόντος.
  1. Να κυματίζει μεσίστια η ελληνική σημαία στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου έως την ημέρα της κηδείας, ως συμμετοχή στο εθνικό πένθος.
  1. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 28/12/2021

Top