Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Σύμβολο ενσυναίσθησης ενάντια στη βία κατά των γυναικών το Δημαρχείο Μαλεβιζίου

Παρασκευή, 26/11/2021

Μ. Μποκέας: «Η κακοποίηση, η έμφυλη βία δεν έρχονται ξαφνικά. Μίλα. Δεν είσαι μόνη»

Ο Δήμος Μαλεβιζίου, ενώνοντας τις δυνάμεις του στην παγκόσμια εκστρατεία για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών φώτισε το βράδυ της Πέμπτης με πορτοκαλί χρώμα το Δημαρχείο στο Γάζι.

 «Δεν είναι αγάπη όταν σε φοβίζει. Δεν είναι αγάπη όταν σε πονάει. Δεν είναι ποτέ η «κακιά στιγμή». Δεν υπάρχει «κακιά ώρα». Μίλα. Μίλα δυνατά. Τώρα. Η φωνή σου είναι η δύναμή σου. Η Καρολάιν, η Γαρυφαλιά και ακόμη 11 γυναίκες, μόνο για το 2021 στη χώρα μας, δεν πρόλαβαν. Δεν έχουμε χρόνο ούτε για μια λιγότερη» ανέφερε στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, επισημαίνοντας: «Η κακοποίηση και η έμφυλη βία δεν έρχονται ξαφνικά. Ακολουθούν σταθμούς μιας προδιαγεγραμμένης διαδρομής. Γι’αυτό σπάσε τη σιωπή. Δεν είσαι μόνη. Το Μαλεβίζι απλώνει δίχτυ προστασίας. Οι κοινωνικές μας υπηρεσίες είναι εδώ. Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών σήμερα και το Δημαρχείο μας  γίνεται σύμβολο ενσυναίσθησης.»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών ο Δήμος Μαλεβιζίου σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου και το Χαμόγελο του Παιδιού προγραμματίζει σειρά δράσεων για το επόμενο διάστημα με διττό στόχο.  Αφενός  την ενθάρρυνση των γυναικών προκειμένου να δώσουν δύναμη στη φωνή τους και αφετέρου την ενημέρωση των πολιτών γύρω από το μείζον ζήτημα της κακοποίησης, αλλά και τους θεσμούς οι οποίοι στηρίζουν και προσφέρουν βοήθεια στα θύματα.

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 26/11/2021

Top