Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Ψήφισμα για τον αιφνίδιο θάνατο της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.

Τετάρτη, 27/10/2021

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου συνήλθε σήμερα Τετάρτη 27 Οκτωβρίου σε έκτακτη συνεδρίαση, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μενέλαου Μποκέα, έπειτα από τον αιφνίδιο θάνατο της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, εκδίδοντας ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Για τον αδόκητο χαμό της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής ,

Φώφης Γεννηματά

Ο αδόκητος χαμός της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά είναι απώλεια που βύθισε στο πένθος όχι μόνο τον πολιτικό κόσμο και την αυτοδιοικητική οικογένεια, που με αίσθημα ευθύνης υπηρέτησε, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα.

Πολιτικός με ανθρώπινο πρόσωπο, ευγενής, προσινής, με σπάνιο ήθος και αξιοπρέπεια, αντιμετώπισε με δυναμισμό κάθε πρόκληση, με σταθερή προσήλωση στην ενότητα και διατηρώντας διαρκώς την αίσθηση του μέτρου. Υπηρέτης της Δημοκρατίας και του ελληνικού λαού, παρέμεινε με αυταπάρνηση στις επάλξεις μέχρι το τέλος. Με βλέμμα καθαρό, πάντα χαμογελαστή, γαλήνια και ψύχραιμη, αφήνει πολύτιμη παρακαταθήκη το σύστημα αξιών που με ζήλο υπηρέτησε.

Γυναίκα με αξιοζήλευτο σθένος, αγωνίστρια σε όλους τους στίβους, όχι μόνο της πολιτικής αλλά και της προσωπικής της ζωής ως μητέρα και σύζυγος , έδινε κάθε μάχη με θάρρος και αποφασιστικότητα. Γιατί η γενναιότητα ήταν στάση ζωής. Μια γυναίκα – σύμβολο, που πορεύτηκε με φάρο τα λόγια του πατέρα της: «θα παλέψω να κάνω πόρτα τη χαραμάδα της ελπίδας».

Ο θάνατός της, πρόωρος και ξαφνικός , την αποσπά από την οικογένειά της και τη χώρα μας, αλλά την παραδίδει στην αθανασία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαλεβιζίου, με βαθύτατη θλίψη, συνέρχεται σε έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να αποδώσει τις δέουσες τιμές στην Ελληνίδα πολιτικό Φώφη Γεννηματά και αποφασίζει ομόφωνα:

  1. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της εκλιπούσης .
  2. Να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους της.
  3. Να παραστεί ο Δήμαρχος, Μενέλαος Μποκέας στην εξόδιο ακολουθία, ως εκπρόσωπος του Σώματος .
  4. Να κυματίζει μεσίστια η ελληνική σημαία στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, ημέρα της κηδείας, ως συμμετοχή στο εθνικό πένθος.
  5. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 27/10/2021

Top