Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Σπουδαίο πολεοδομικό εργαλείο για το Μαλεβίζι με ένταξη στο Πράσινο Ταμείο!

Δευτέρα, 11/10/2021

Αποκτά Επιχειρησιακό Σχέδιο για την εξασφάλιση Κοινόχρηστων & Κοινωφελών Χώρων

Μια ακόμη ένταξη εξασφάλισε το Μαλεβιζι από το Πράσινο Ταμείο, καθώς ο Δήμος Μαλεβιζίου αξιολογήθηκε πρώτος στη δράση του προγράμματος Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2021 που αφορά στην κατάρτιση επιχειρησιακών σχεδίων για την απόκτηση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων των σχεδίων πόλης (ΕΣΕΚΚ).

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας: «Ακόμη μια σπουδαία ένταξη για το Μαλεβίζι στο Πράσινο Ταμείο! Επιδείξαμε γρήγορα αντανακλαστικά και με τεκμηριωμένη πρόταση εξασφαλίσαμε πρώτοι χρηματοδότηση 39.680,00€ για την κατάρτιση Επιχειρησιακού Σχεδίου Απόκτησης Κοινόχρηστων και Κοινωφελών Χώρων στη Δημοτική Ενότητα Γαζίου. Κλείνουμε βήμα – βήμα τους λογαριασμούς του παρελθόντος, βάζοντας τέλος στις αποσπασματικές παρεμβάσεις αξιοποίησης του δημόσιου χώρου. Κερδίσαμε το στοίχημα να αποκτήσουμε ένα σπουδαίο πολεοδομικό εργαλείο για τον προγραμματισμό της ολοκλήρωσης της εφαρμογής των εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων. Προχωράμε!».

Συγκεκριμένα, η πρόταση του Δήμου Μαλεβιζίου αξιολογήθηκε θετικά και είναι η πρώτη που χρηματοδοτήθηκε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου, καθώς αναδεικνύει τεκμηριωμένα την αναγκαιότητα να καταρτιστεί επιχειρησιακό σχέδιο, στο οποίο καταγράφονται και κατηγοριοποιούνται οι χαρακτηρισμένοι από το σχέδιο πόλης κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι στη Δημοτική Ενότητα Γαζίου. Με χρηματοδότηση ύψους 39.680,00€ η εκπόνηση του επιχειρησιακού σχεδίου θα αποτελέσει ένα σπουδαίο πολεοδομικό εργαλείο για τον προγραμματισμό της ολοκλήρωσης της εφαρμογής του σχεδίου πόλης μέσα από την καταγραφή, ιεράρχηση,  ανάδειξη και απόκτηση των λόγω χώρων. Οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι των οποίων δεν έχει συντελεστεί η απαλλοτρίωση ιεραρχούνται ως προς την αναγκαιότητα υλοποίησής τους, βάσει της πολεοδομικής σημασίας τους για τη Δημοτική Ενότητα Γαζίου.

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 11/10/2021

Top