Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Τα παιδιά πρωταγωνιστές στη 19η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στο Δήμο Μαλεβιζίου

Σάββατο, 25/09/2021

Τα παιδιά ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στην 19η Λαμπαδηδρομία που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Μαλεβιζίου την Παρασκευή. Δεκάδες παιδιά συμμετείχαν στη λαμπαδηδρομία μαζί με τους γονείς τους στέλνοντας το μήνυμα του εθελοντισμού και προσπάθησαν όλοι μαζί να ευαισθητοποιήσουν και να κινητοποιήσουν τον κόσμο ώστε να γίνουν εθελοντές αιμοδότες.

Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι τα παιδιά από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρίες του Δήμου Μαλεβιζίου που μετέφεραν τη φλόγα στα τελευταία της μέτρα και άναψαν το βωμό στο Ανοιχτό Θέατρο Γαζίου εισπράττοντας ένα πολύ δυνατό χειροκρότημα από τους δεκάδες πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί.

Η Φλόγα της Αγάπης ξεκίνησε τη διαδρομή της από το λιμανάκι της Παντάνασσας και με λαμπαδηδρόμους και συνοδεία ποδηλατών μέσω της Ανδρέα Παπανδρέου στην Αμμουδάρα, της Μακεδονίας και Ελευθερίου Βενιζέλου κατέληξε στην κεντρική πλατεία του Γαζίου και στο Ανοιχτό Θέατρο.

Επιτυχημένη όμως ήταν και η εθελοντική αιμοδοσία που οργάνωσε ο Δήμος Μαλεβιζίου καθώς δεκάδες ήταν οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, πολλοί από αυτούς για πρώτη φορά και έδωσαν αίμα.

Ο γιατρός Γιώργος Βαρκαράκης υπεύθυνος της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ μιλώντας στους πολίτες αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα να είναι κάποιος εθελοντής αιμοδότης αλλά και εθελοντής δότης μυελού των οστών καλώντας τους πολίτες να μην φοβηθούν αλλά να προσφέρουν στον συνάνθρωπο.

Χαιρετισμούς απηυθύναν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου Σπύρος Καλλέργης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού Νίκη Ζερβού, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, ενώ το παρών έδωσαν οι αντιδήμαρχοι του δήμου Μαλεβιζίου, Παιδείας Χρύσα Λυρώνη Πάγκαλου, Καθαριότητας Μιχάλης Αλμπαντάκης, Καθημερινότητας του Δημότη Γρηγόρης Περυσινάκης, Συντονισμού Τοπικών Κοινοτήτων Μπάμπης Κουτσογιάννης, οι Πρόεδροι του ΔΟΚΑΠΑΜ Μαρίνα Βογιατζή, της ΔΕΥΑΜ Τάσος Λιαδάκης, της Αλμυρός ΑΕ Γιώργος Ρεράκης και της Τοπικής Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης.

Ο Δήμος Μαλεβιζίου ευχαριστεί τους εθελοντές που στήριξαν τη διοργάνωση, τους λαμπαδηδρόμους και τους ποδηλάτες, την Τροχαία Ηρακλείου και το Λιμενικό Σταθμό Λινοπεραμάτων, το ΕΚΑΒ, τους πολιτιστικούς συλλόγους Γαζίου Γαζίου και Αγίας Μαρίνας, τους Συλλόγους Γυναικών Μέλισσες και Μαλβαζία , καθώς και τα ξενοδοχεία Agapi Beach και Yianna Caravel για τη συνδρομή τους για την πραγματοποίηση της 19ης Λαμπαδηδρομίας.

Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 25/09/2021

Top