Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Με τον Ευρωβουλευτή Μανόλη Κεφαλογιάννη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας

Τρίτη, 24/08/2021

Αρωγός και συμπαραστάτης στις διεκδικήσεις του Δήμου Μαλεβιζίου δήλωσε ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανόλης Κεφαλογιάννης στη συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Μενέλαο Μποκέα παρουσία των αντιδημάρχων του Δήμου Μαλεβιζίου.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου παρουσίασε στον Ευρωβουλευτή τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για το δήμο. Ο κ Μενέλαος Μποκέας αναφέρθηκε στο αίτημα του Δήμου για την εξαίρεση της ζώνης των Λινοπεραμάτων από το διαγωνισμό για την παραχώρηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, τονίζοντας πως αποτελεί κυρίαρχο ζητούμενο για το Δήμο στο σχεδιασμό που κάνει για την επόμενη μέρα στην περιοχή.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις του Δήμου για την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής με προϋπολογισμό τα 22 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα «Αντ. Τριτσης», το ΕΣΠΑ καθώς και από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ειδική αναφορά έγινε για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χρηματοδοτεί έργα αποκατάστασης σε περιοχές που είναι επιβαρυμμένες περιβαλλοντικά από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Ο Δήμος Μαλεβιζίου, τόνισε ο κ Μενέλαος Μποκέας, μπορεί να διεκδικήσει σημαντικά κονδύλια με τον Ευρωβουλευτή να υπερθεματίζει καθώς υπήρξε εισηγητής κατά τη συνεδρίαση για την ίδρυση του συγκεκριμένου Ταμείου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο κ Μανόλης Κεφαλογιάννης δήλωσε αρωγός στις προσπάθειες του Δήμου Μαλεβιζίου και της Δημοτικής Αρχής τόσο για το θέμα των Λινοπεραμάτων, όσο και για τα έργα που έχουν σχεδιαστεί επισημαίνοντας πως είναι εξαιρετικά σημαντικό πως ο Δήμος έχει ώριμες μελέτες για να μπορέσει να διεκδικήσει κονδύλια.

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 24/08/2021

Top