Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Αναβαθμίζονται τα γήπεδα Δαμάστας και Καλεσών του Δήμου Μαλεβιζίου

Τετάρτη, 09/06/2021

Στην αναβάθμιση των γηπέδων των Καλεσών και της Δαμάστας θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Μαλεβιζίου, μετά τη σχετική δέσμευση του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, για τη χρηματοδότηση των απαραίτητων έργων από την Περιφέρεια Κρήτης. Με τα έργα αυτά, γίνεται ένα ακόμα βήμα για την επίτευξη ενός ολοκληρωμένου μοντέλου αθλητικής ανάπτυξης στο Δήμο Μαλεβιζίου, που έχει θέσει ως στόχο ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης επισκέφτηκε τόσο το γήπεδο της Δαμάστας, όσο και αυτό των Καλεσών και ενημερώθηκε από τους αντιδημάρχους Παιδείας Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Χρύσα Λυρώνη-Πάγκαλου, Τεχνικών Έργων Γιώργο Πετούση και τον Ειδικό Σύμβουλο του Δημάρχου σε θέματα αθλητισμού Νίκο Πατραμάνη, για τις ανάγκες που υπάρχουν στις δύο αθλητικές εγκαταστάσεις. Παρόντες ήταν επίσης οι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας Μιχάλης Αλμπαντάκης και Καθημερινότητας του Δημότη Γρηγόρης Περυσινάκης καθώς και οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων, Δαμάστας Κώστας Μαυράκης και Καλεσών Κώστας Δερμιτζάκης και ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Μαραθώνα Δημήτρης Λυδάκης.

Στο γήπεδο της Δαμάστας θα γίνει αλλαγή του συνθετικού τάπητα με νέο τελευταίας γενιάς καθώς και επέκταση του γηπέδου. Αντίστοιχα στο γήπεδο των Καλεσών θα αντικατασταθεί επίσης ο συνθετικός τάπητας ενώ ο αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση και ενός γηπέδου μπάσκετ και μίας παιδικής χαράς δίπλα στο γήπεδο του ποδοσφαίρου.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μαλεβιζίου θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση των σχετικών μελετών και η Περιφέρεια Κρήτης θα αναλάβει την χρηματοδότηση και κατασκευή των έργων.

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 09/06/2021

Top