Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Δήμος Μαλεβιζίου: 25 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Σάββατο, 30/01/2021

Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου από το Πράσινο Ταμείο!

 Στο δρόμο της ηλεκτροκίνησης κινείται το Μαλεβίζι, που έλαβε «ναι» από το Πράσινο Ταμείο στην πρόταση που υπέβαλε για τη χωροθέτηση υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Συγκεκριμένα ο Δήμος Μαλεβιζίου εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 39.680  για την εκπόνηση μελέτης Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.).

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας: «Το Μαλεβίζι στο δρόμο της ηλεκτροκίνησης! Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο η πρότασή μας για να αποκτήσει ο Δήμος Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων! 39.680€ για να χωροθετήσουμε 25 δημόσια προσβάσιμα σημεία επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων και αντίστοιχες θέσεις στάθμευσης σε όλο το Μαλεβίζι. Σχεδιάζουμε στρατηγικά το μέλλον μας με σταθερή στροφή στην πράσινη ανάπτυξη, την εξοικονόμηση ενέργειας και τις φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις».

Αντικείμενο του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων θα είναι η χωροθέτηση 25 δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων κανονικής ή υψηλής ισχύος και αντίστοιχα σημεία θέσεων στάθμευσης Ηλεκτρικών Οχημάτων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μαλεβιζίου. Κατά την κατάρτιση του Σ.Φ.Η.Ο. θα ληφθούν υπόψη τα κυκλοφοριακά, χωροταξικά και πολεοδομικά χαρακτηριστικά της περιοχής, καθώς και τα δεδομένα του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) του Δήμου Μαλεβιζίου που ήδη μελετάται.

Το Σ.Φ.Η.Ο. αποτελεί ουσιαστικά τον Οδικό Χάρτη χωροθέτησης των δημοσίως προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και είναι προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στην Ελλάδα.

 

Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 30/01/2021

Top