Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας Μαλεβιζίου

Τετάρτη, 18/11/2020

Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι – έκτακτη επιδείνωση

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Δήμου Μαλεβιζίου εν όψει της κακοκαιρίας με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους που αναμένεται να πλήξουν την Κρήτη σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με τις προγνώσεις από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή επιδείνωση και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Πετούσης έχουν θέσει σε επιφυλακή όλα τα μηχανικά μέσα, τα μηχανήματα έργου και το προσωπικό, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται και ιδιώτες εθελοντές, εφόσον η συνδρομή τους κριθεί αναγκαία. Επιπλέον, σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες πρόληψης στο πλαίσιο των ισχυρών βροχοπτώσεων, έχει προχωρήσει και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Μαλεβιζίου, υπό το συντονισμό του Προέδρου Τάσου Λιαδάκη και του Αντιπροέδρου Γιάννη Βάμβουκα.

Στην κατεύθυνση αυτή η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαλεβιζίου παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να εφαρμόζουν τις ακόλουθες οδηγίες αυτοπροστασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

  • Ασφαλίστε αντικείμενα και πρόχειρες κατασκευές, που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Αν πρόκειται να μετακινηθείτε, φροντίστε να ενημερωθείτε πρώτα για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και την κατάσταση του οδικού δικτύου. Αν είναι δυνατόν, μεταβάλλετε το πρόγραμμα της μετακίνησής σας, έτσι ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • Αν η καταιγίδα εκδηλωθεί ενώ οδηγείτε, ασφαλίστε το όχημα εκτός δρόμου, μακριά από μεγάλα δέντρα ή υπαίθριες κατασκευές, ενεργοποιήστε τα φώτα έκτακτης ανάγκης (αλάρμ) και περιμένετε έως ότου υποχωρήσουν τα φαινόμενα.
  • Μη διασχίζετε σε καμία περίπτωση δρόμους που διασταυρώνονται με χειμάρρους και ρέματα (ιρλανδικές διαβάσεις), πεζή ή με όχημα, ακόμα και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσης της καταιγίδας.
  • Αποφύγετε δραστηριότητες στην ύπαιθρο, σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
  • Ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων Αρχών, όπως Τροχαία κ.λπ.

Δείτε περισσότερες οδηγίες προστασίας στο σύνδεσμο:

https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 18/11/2020

Top