Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Μαλεβίζι: Ασπίδα η Γραμμή Δημότη στο 15330

Δευτέρα, 09/11/2020

Κατ’ οίκον φάρμακα, τρόφιμα & πιστοποιητικά

Ασπίδα προστασίας απλώνει το Μαλεβίζι σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και απόρους. Με το σύνθημα «Μείνετε σπίτι – Μένουμε δίπλα σας!» ο Δήμος Μαλεβιζίου, λειτουργεί ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο ειδική πενταψήφια Γραμμή Δημότη Μαλεβιζίου στον αριθμό 15330 (αστική χρέωση). Η Γραμμή Δημότη λειτουργεί και ως δίαυλος επικοινωνίας για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων ατόμων σε τρόφιμα, φάρμακα και πιστοποιητικά από τις δημοτικές υπηρεσίες, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού και της γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας που ισχύει έως τις 30 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, η Γραμμή Δημότη Μαλεβιζίου εξυπηρετεί και:

α) κατοίκους του Δήμου που δε μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν (πχ ηλικιωμένους και μοναχικά άτομα)

β)  απόρους και οικονομικά ασθενέστερους κατοίκους του Δήμου που δε μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν

Ταυτόχρονα, ο Δήμος Μαλεβιζίου απευθύνει έκκληση στους δημότες που γνωρίζουν ανάλογες περιπτώσεις ατόμων σε όλο το εύρος του Δήμου, να ενημερώνουν τη Γραμμή Δημότη για την εξυπηρέτησή τους. Για το σκοπό αυτό, έχει ενισχυθεί το προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου και το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

Πρόσθετα μέτρα στήριξης και κοινωνικής αλληλεγγύης

Παράλληλα, ο Δήμος Μαλεβιζίου:

  • Λειτουργείγραμμή ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης για τους δημότες, που στελεχώνεται από την Κοινωνική Λειτουργό του Δήμου κα. Μαρία Τερζίδου στο 2813 400684.
  • Ενημερώνει Δημότες ή και επιχειρήσεις που επιθυμούν να βοηθήσουν με σκοπό την ενίσχυση των απόρων δημοτών, ότι δύνανται να προχωρούν σε δωρεές τροφίμων προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ 2813400695
  • Έχει συστήσει Ειδική Ομάδα Διοικητικής Βοήθειας, που αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες για κατ’ οίκον παραλαβή αιτήσεων και παράδοση πιστοποιητικών, που εκδίδονται από τις Υπηρεσίες του Δήμου (αφορούν σε επείγοντα και αναγκαία έγγραφα).

Πρόκειται για οργανωμένη προσπάθεια ενίσχυσης των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών προς τους δημότες στο πλαίσιο της νέας γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας, το συντονισμό της οποίας έχει αναλάβει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 09/11/2020

Top