Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Όλη η αλήθεια για την εκπαίδευση στο Μαλεβίζι!

Παρασκευή, 18/09/2020

Με αφορμή ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι, όλη η αλήθεια για την εκπαίδευση στο Μαλεβίζι είναι αυτή:

  • Η διαφορά μας είναι ότι το 2020, παρά την τεράστια υστέρηση εσόδων λόγω κορωνοϊού, επιλέξαμε συνειδητά να δεσμεύσουμε 203.000,00€  από ΙΔΙΑ ΕΣΟΔΑ επενδύοντας σε ΕΡΓΑ για να βελτιώσουμε τις συνθήκες και να καταστήσουμε αξιοπρεπή τα σχολεία σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας, από τις  χρόνιες ελλείψεις που εσείς αφήσατε συστηματικά στην τύχη τους, ενώ το 2019 επί θητείας σας  επιλέξατε απλά ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ 105.000,00€ κυρίως για αύλειους χώρους. Αλήθεια ποιοι αύλειοι χώροι φτιάχτηκαν; Οι ίδιοι τους οποίους παραλάβαμε ρημαγμένους;
  • Μέσα στο 2020 πετύχαμε χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ 900.000,00€ για έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε σχολεία, ενώ παράλληλα αναμένουμε αποφάσεις χρηματοδότησης για νέες προτάσεις μας αντίστοιχου ύψους 900.000,00€.
  • Μέσα στο 2020 πετύχαμε συμφωνία για κατασκευή νέων σχολικών μονάδων στο Δήμο μας από τα σπουδαία ανταποδοτικά οφέλη που καταφέραμε για το Μεγάλο Καλώδιο.
  • Το 1ο Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας, παρά την αρχική καθυστέρηση (που οφείλεται στην παύση διαδικασιών λόγω Covid και στον άκυρο διαγωνισμό με απόλυτη ευθύνη του προσωρινού αναδόχου) είναι έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ, μόλις ενός μήνα, γιατί επιλέξαμε να δώσουμε ΑΜΕΣΗ λύση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ξεπερνώντας τη γραφειοκρατία και έχοντας τη σύμφωνη γνώμη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
  • Τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση σε αντίθεση με εσάς, εμείς την κάνουμε πράξη σε δομές αναβαθμισμένες και πιο αξιοπρεπείς (νέο νηπιαγωγείο στα Καλέσσα, νέο νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας, ανακαίνιση νηπιαγωγείου Ρογδιάς, αναβάθμιση νηπιαγωγείου Κρουσώνα κ.α.).

Κατά δήλωσή σας, δεν είχατε το χρόνο να ολοκληρώσετε τις αναγκαίες εκπαιδευτικές παρεμβάσεις. Ωστόσο, είχατε αρκετό χρόνο από την επομένη κιόλας μέρα των εκλογών του Ιουνίου μέχρι την εγκατάσταση της νέας δημοτικής αρχής το Σεπτέμβριο του 2019, να «αξιοποιήσετε» όλα τα ίδια έσοδα του Δήμου, σπαταλώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία του Δήμου, κατά το δοκούν. Δυστυχώς, αυτή η πρακτική σας να στραγγαλίσετε τα οικονομικά, στέρησε χρήματα που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν πραγματικές ανάγκες των δημοτών.

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 18/09/2020

Top