Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Έκθεση ‘’ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ’’ των Marcin Jaszczak και Olga Pelipas στο Μουσείο EL Greco

Πέμπτη, 17/09/2020

O Πολιτιστικός Σύλλογoς του Φόδελε ΄΄Δομήνικος Θεοτοκόπουλος΄΄ διοργανώνει στο Μουσείο El Greco την έκθεση ζωγραφικής ‘’Αλληγορία’’ με έργα των Marcin Jaszczak και Olga Pelipas.
Οι δύο εικαστικοί, ζευγάρι στη ζωή και στην τέχνη, αναζητούν μέσω μιας γυναικείας μορφής και ενός πορτραίτου, με επιβλητικές πόζες χαρακτήρων ακολουθώντας την παράδοση των ζωγράφων του τέλους του 19ου αιώνα , την συμβολική έκφραση του ‘’θηλυκού’’ αναπαραγωγικού στοιχείου, τη δημιουργική δύναμη της φύσης.

Η Ρωσίδα εικαστικός Olga Pelipas συνδυάζοντας φυσιοκρατικές γυναικείες μορφές με αφηρημένο φόντο, στολίδια και γεωμετρικά σχήματα, εμπνεόμενη από την αισθητική της Art Nouveau (Gustav Klimt), αποπειράται μέσω της ομορφιάς και της αρμονίας τη συμβολική έκφραση της φύσης, του ιερού μυστηρίου της ζωής.

Στα πορτραίτα του Πολωνού καλλιτέχνη Marcin Jaszczak μια γνώριμη φιγούρα (εκείνη της συντρόφου του Olga) θεάται μέσα από το πρίσμα μυθολογικών μορφών επηρεασμένος από τα έργα του συμβολιστή Malczewski και των προ-ραφαηλιτών.
Η έκθεση περιλαμβάνει 35 έργα των δυο καλλιτεχνών σε λάδι, ακρυλικό και technique mixte, στεγάζεται στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου El Greco στο Φόδελε, και είναι ανοικτή στο κοινό από 15 -30 Σεπτεμβρίου, 9:00 πμ -7:00 μμ.

Η έκθεση οργανώνεται στα πλαίσια του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Φόδελε και της φετινής στόχευσης του Μουσείου να ανοίξει ΄΄Παράθυρο στον Κόσμο΄΄ παρουσιάζοντας στο κοινό της Κρήτης έργα σπουδαίων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

Θα τηρηθούν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

 

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 18/09/2020

Top