Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Μαλεβίζι: Υπερψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση Μποκέα για απαλλαγή από τα ανταποδοτικά τέλη

Δευτέρα, 20/07/2020

Ομόφωνα ελήφθη η απόφαση για απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στο Μαλεβίζι, έπειτα από σχετική πρόταση που ήρθε στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Μενέλαου Μποκέα. Το θέμα είχε φέρει προς ψήφιση ο Δήμαρχος και στο πλαίσιο της πρόσφατης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, με το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα ουσιαστικά να επικυρώνει τη σχετική απόφαση.

Πρόκειται για μια ακόμη έκτακτη οικονομική ελάφρυνση για την ανακούφιση των επιχειρήσεων στην οποία προχώρησε ο Δήμος Μαλεβιζίου και αφορά στις επιχειρήσεις που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους κατά το διάστημα αναστολής λόγω καραντίνας στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού. Όπως άλλωστε είχε πρόσφατα δηλώσει ο Μενέλαος Μποκέας:

  «Ο Δήμος Μαλεβιζίου είναι και θα παραμείνει δίπλα σε όλες τις επιχειρήσεις σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Επιχειρώντας να ανακουφίσουμε τις τοπικές επιχειρήσεις από τις πληγές που άνοιξε η πανδημία, προχωράμε σε νέα σημαντικά μέτρα στήριξής τους. Προγραμματίζουμε άμεσα ρύθμιση για απαλλαγή από την καταβολή των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για όσες επιχειρήσεις ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους στη διάρκεια της καραντίνας. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και για τα οικονομικά του Δήμου μας, που βασίζεται κατά κύριο λόγο στον τουρισμό, είναι αναγκαίο να ξεπεράσουμε την κρίση όλοι μαζί».

               Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η απαλλαγή σε ποσοστό 100% καταβολής των τελών καθαριότητας και φωτισμού (που αφορούν σε επαγγελματικό ρεύμα) για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν τη λειτουργία τους, για όσο χρονικό διάστημα ίσχυσαν οι περιορισμοί των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19), παρότι οι επιχειρήσεις αυτές δεν παρήγαγαν μεν απορρίμματα, ο Δήμος δε, συνέχισε τις υπηρεσίες οδοκαθαρισμού και ηλεκτροφωτισμού.

Σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής, θα δίνεται η δυνατότητα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις. Η απαλλαγή θα ενεργοποιείται κατόπιν αίτησης του ενδιαφερόμενου στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου η οποία θα συνοδεύεται από τον τελευταίο εξοφλημένο λογαριασμό ρεύματος, τη δήλωση Ε9 του ενδιαφερόμενου (ή μισθωτήριο σε περίπτωση μίσθωσης) και την άδεια λειτουργίας της επιχείρησης (όπου απαιτείται). Η απαλλαγή από τα ανωτέρω τέλη θα ισχύσει από 20.3.2020, σύμφωνα με τη σχετική από 11.3.2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και για όσο χρονικό διάστημα διήρκεσαν τα μέτρα.

Επιπλέον, αποφασίστηκε και απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος επαγγελματικής μίσθωσης προς το Δήμο.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει έπειτα από την έκδοση και δημοσίευση σχετικής ανακοίνωσης από τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 20/07/2020

Top