Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Μαλεβίζι: Η ανακύκλωση πήγε…παραλία!

Δευτέρα, 29/06/2020

Συστοιχίες κάδων ανακύκλωσης στο παραλιακό μέτωπο

Μια νέα πρωτοβουλία για την προώθηση των διαδικασιών ανακύκλωσης, την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού, αλλά και την προάσπιση του περιβάλλοντος υλοποιεί ο Δήμος Μαλεβιζίου. Με το σύνθημα «Σεβόμαστε το σπίτι μας…ανακυκλώνουμε!» ο Δήμος Μαλεβιζίου υπό το συντονισμό του αρμόδιου Αντιδημάρχου Μιχάλη Αλμπαντάκη τοποθετεί στο παραλιακό μέτωπο συστοιχίες κάδων ανακύκλωσης.

Η αρχή έγινε στην περιοχή της Αμμουδάρας με τις συστοιχίες να έχουν ήδη τοποθετηθεί σε ένα σημείο, ενώ ακολουθούν ακόμη πέντε. Στα σημεία προβλέπεται και η ειδική σήμανση για την ενημέρωση του κοινού. Τοποθετούνται συστοιχίες κάδων ανακύκλωσης για οργανικά, γυαλί, χαρτί, συσκευασίες, αλουμίνιο, πλαστικό. Ο διαχωρισμός γίνεται με βάση τα διαφορετικά χρώματα σήμανσης απορριματοκιβωτίων, αλλά και κωδώνων. Στόχος είναι η ενίσχυση της ιδέας της ανακύκλωσης και στις παραλίες και η διατήρηση των ακτών καθαρών.

Τι απορρίμματα πετάμε σε κάθε κάδο

Μπλε κάδοι

Στους μπλε κάδους αδειάζουμε τις σακούλες ανακύκλωσης. Φροντίζουμε όλες οι συσκευασίες που πετάμε στην ανακύκλωση να είναι άδειες, χωρίς περιεχόμενο. Αλλά δεν πετάμε οποιοδήποτε σκουπίδι. Μόνο:

  • Χαρτιά
  • Γυαλιά, αλλά όχι σπασμένα
  • Πλαστικά
  • Αλουμίνια
  • Λευκοσίδηρο

Δεν πετάμε ποτέ οργανικά ή άλλα σκουπίδια. Ένα λάθος σκουπίδι, αχρηστεύει την ανακύκλωση ολόκληρου του κάδου!

Οργανικά

Πετάμε μόνο βιοαποδομήσιμα ή αλλιώς οργανικά απορρίμματα, δηλαδή φλούδες, φρούτα και λαχανικά, φύλλα και γρασίδι, υπολείμματα τροφών, ωμά ή μαγειρεμένα τρόφιμα. Ποτέ όμως μέσα στη συσκευασία τους. Τα βάζουμε στον κάδο μέσα σε χάρτινες ή βιοδιασπώμενες σακούλες. Συμβάλλουμε έτσι και εμείς να γίνουν λίπασμα τα οργανικά μας απορρίμματα μέσω της διαδικασίας κομποστοποίησης.

Κώδωνες

Στους κώδωνες ή καμπάνες ρίχνουμε μόνο γυαλί, χωρίς σακούλες.

Συμβατικοί κάδοι

Οι υπόλοιποι κάδοι είναι… για όλα τα υπόλοιπα οικιακά απορρίμματα! Μαζί με τις σακούλες τους – δεμένες! Έτσι, μυρίζουν λιγότερο και δεν ρυπαίνεται ο δρόμος και το πεζοδρόμιο με χύμα σκουπίδια.

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 29/06/2020

Top