Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Πρωτοβουλία Μποκέα: Διάθεση Κοινόχρηστου Χώρου για τη στήριξη των επιχειρήσεων του Μαλεβιζίου

Τρίτη, 26/05/2020

Ευχές για την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, στέλνει ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας αναφέροντας: «Καλή αρχή στην επαναλειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης του Μαλεβιζίου. Από σήμερα επιχειρηματίες και πολίτες καλούνται να διαχειριστούν μια νέα πραγματικότητα. Βρισκόμαστε δίπλα τους.

Η στιγμή κρίσιμη για την αγορά και την κοινωνία. Μέριμνά μας να στηρίξουμε τη βιωσιμότητα της τοπικής οικονομίας. Γι’αυτό, φέρνουμε άμεσα οργανωμένο σχέδιο παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και θέτοντας συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Με σεβασμό σε όλους.

 Επιστρέφουμε σε μια νέα καθημερινότητα, χέρι – χέρι. Ενωμένοι μπορούμε».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Μαλεβιζίου καλεί τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, αποστέλλοντας ηλεκτρονικά στο κεντρικό email του Δήμου malevizi@malevizi.gr (υπόψη κ. Ηρακλή Φαραζάκη) αίτηση για χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου ή επιπλέον κοινόχρηστου χώρου, υποβάλλοντας συνημμένα: α) την άδεια λειτουργίας της επιχείρησης, μαζί με τυχόν υφιστάμενη άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου και β) πρόχειρο σκαρίφημα (με διαστάσεις) του κοινόχρηστου χώρου για τον οποίο γίνεται η αίτηση.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Μαλεβιζίου πρόκειται να ορίσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τις παραχωρήσεις κοινόχρηστων χώρων, όπως:

α) να διασφαλίζεται η ακώλυτη διέλευση των πεζών, των γονέων με τα παιδιά τους, των ΑΜΕΑ κλπ., να μην καταλαμβάνονται οι οδεύσεις τυφλών στο πεζοδρόμιο κ.α.

β) να μην αναπτύξουν τα Καταστήματα μόνιμες ή προσωρινές σταθερές κατασκευές στον κοινόχρηστο χώρο

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 01/11/2021

Top