Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Συμβουλές ψυχικής υγείας από την ιστοσελίδα του Δήμου Μαλεβιζίου

Τετάρτη, 29/04/2020

Πολύτιμες πληροφορίες και επιστημονικές οδηγίες

Στη σύνταξη ενός πολύτιμου διαδικτυακού οδηγού συμβουλευτικής γύρω από τη διαχείριση δυσκολιών ψυχικής υγείας προχώρησε ο Δήμος Μαλεβιζίου. Πρόκειται για απλές και κατανοητές συμβουλές και προτάσεις αντιμετώπισης καταστάσεων άγχους, ανησυχίας και φόβου που μπορεί να βιώσει καθένας από εμάς. Οι συμβουλές αυτές αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, ειδικά στο πλαίσιο της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, που το τελευταίο διάστημα έχει αλλάξει άρδην την καθημερινότητά μας.

 Τρόποι μείωσης του σωματικού στρες και της έντασης, τεχνικές χαλάρωσης, πληροφορίες για εξειδικευμένη ψυχολογική και ψυχιατρική υποστήριξη από επαγγελματίες ψυχικής υγείας, συνδυάζονται με επιστημονικές κατευθυντήριες οδηγίες για τον κατάλληλο χειρισμό κάθε κατάστασης. Παράλληλα, παρουσιάζονται παράγοντες και τεχνικές ελαχιστοποίησης του άγχους, καθώς και χρήσιμες οδηγίες που βοηθούν στη διαχείριση των δυσκολιών ψυχικής υγείας των Ατόμων Τρίτης Ηλικίας, αλλά και της διαχείρισης της ψυχολογίας των παιδιών.

Ο πολύτιμος αυτός συμβουλευτικός οδηγός ψυχικής υγείας βρίσκεται αναρτημένος στην κατηγορία «Ψυχική Υγεία» στο ειδικό πλαίσιο της ιστοσελίδας του Δήμου Μαλεβιζίου που αφορά στην ενημέρωση του κοινού γύρω από θέματα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό και μπορείτε να τον διαβάσετε εδώ: https://malevizi.gov.gr/covid19/

Τη σύνταξη του οδηγού διαχείρισης ψυχικής υγείας επιμελήθηκε ο Εμμανουήλ Παπαστεφανάκης, Ψυχολόγος (Μsc) του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Μαλεβιζίου. Όσοι λαμβάνουν τις υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης από τον Ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας Μαλεβιζίου μπορούν να επικοινωνούν μαζί του καθημερινά 8:30-15:30 στον τηλεφωνικό αριθμό 2810 823904.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει θέσει από την πρώτη στιγμή σε λειτουργία Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης στο πλαίσιο τoυ Covid-19 που λειτουργεί στο 2813 400684, υπό το συντονισμό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου με εποπτεία της Κοινωνικής Λειτουργού Μαρίας Τερζίδου.

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 29/04/2020

Top