Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Κλιμακώνει τα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού ο Δήμος Μαλεβιζίου

Σάββατο, 14/03/2020

Έπειτα και από τις νέες ανακοινώσεις της κυβέρνησης

Ο Δήμος Μαλεβιζίου σε εναρμόνιση με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ εφαρμόζει καθημερινά στοχευμένο σχεδιασμό για την προστασία κατοίκων και επισκεπτών, αλλά και για τους εργαζόμενους στο Δήμο. Σε διαρκή εγρήγορση λαμβάνει καθημερινά όλα τα απαραίτητα μέτρα, ανανεώνοντας και ενισχύοντας τις ενέργειές του για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Μαλεβιζίου, σε συνέχεια των μέτρων που έχει ήδη λάβει σχετικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών του και το πάγωμα των συναλλαγών με το κοινό και στην προσπάθεια του να προστατεύσει στο μέγιστο βαθμό τη δημόσια υγεία, κλιμακώνει περαιτέρω τα μέτρα πρόληψης κατά τη διασποράς του κορωνοϊού και συγκεκριμένα προχωρά σε:

  • Ταυτόχρονη τακτική απολύμανση μαζί με το πλύσιμο που γίνεται σε δρόμους, πεζοδρόμια, πεζόδρομους και πλατείες. Τα σάρωθρα του Δήμου εκτός από νερό θα χρησιμοποιούν και ποσότητα απολυμαντικού υγρού, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Εθνικού Οργανισμού Υγείας, προκειμένου μαζί με το πλύσιμο να γίνεται πλέον και τακτική απολύμανση των χώρων στους οποίους επιχειρούν.
  • Τακτική απολύμανση στα παγκάκια και τις στάσεις των λεωφορείων σε όλες τις δημοτικές ενότητες και τους οικισμούς του Δήμου.
  • Αναστολή λειτουργίας όλων των παιδικών χαρών του Δήμου. (Γάζι, Αμμουδάρα, Πολύδροσο, Κρουσώνας, Αγία Πελαγία, Ρογδιά, Τύλισσος, Μονή, Δαμάστα) Σε όσες βρίσκονται σε χώρο χωρίς περίφραξη τοποθετήθηκαν ειδικές ταινίες σήμανσης περιμετρικά των οργάνων.
  • Αναστολή λειτουργίας όλων των γραφείων των Συμβουλίων Κοινοτήτων
  • Δια περιφοράς αποφάσεις όλων των συλλογικών οργάνων του Δήμου Μαλεβιζίου (Δημοτικό Συμβούλιο, Κοινοτικά Συμβούλια, Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής) και των διοικητικών συμβουλίων των νομικών του προσώπων (ΔΕΥΑΜ, ΜΑΕΔΗΜ, ΔΟΚΑΠΠΑΜ), κατά τις προβλέψεις της παρ. 5 του άρθρου 67 και της παρ. 1 του άρθρου 167 του ν. 3852/2010 (Α’ 87) και του άρθρου 10 της πρόσφατης ΠΝΠ (ΦΕΚ 55 Α’/11-3-20).
  • Παρουσία έως 10 ατόμων στη διάρκεια τελετής πολιτικών γάμων που έχουν προγραμματιστεί στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου στο Γάζι.
  • Αναβολή, έπειτα από σχετική απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης, της διανομής τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής TEBA, που ήταν προγραμματισμένη για το μήνα Μάρτιο. Οι δικαιούχοι του Δήμου Μαλεβιζίου έχουν ήδη ενημερωθεί με αποστολή sms. Θα υπάρξει νεότερη ειδοποίηση στους δικαιούχους για τη διανομή μέσω μηνύματος.
  • Ενεργοποίηση (από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου) στην αρχική σελίδα της διεύθυνσης του Δήμου Μαλεβιζίου στο διαδίκτυο www.malevizi.gov.gr ειδικού Banner (πεδίου) σε ευκρινή θέση με το θέμα «Κορωνοϊός», από όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται συνολικά για τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, του Υπουργείου Υγείας, αλλά και τις σχετικές ενέργειες του Δήμου Μαλεβιζίου. Στον ίδιο χώρο θα αναρτώνται όλα τα ενημερωτικά σποτ για τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό που εκδίδει το Υπουργείο Υγείας.

Τα παραπάνω μέτρα ισχύουν από σήμερα Σάββατο 14 Μαρτίου και για 14 ημέρες και θα επαναξιολογηθούν πριν τη λήξη τους.

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 16/03/2020

Top