Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την προμήθεια με τίτλο:«Προμήθεια ενός (1) Ηλεκτρομαγνητικού Ροόμετρου Λυμάτων»

Πέμπτη, 12/03/2020

Αρ. Πρωτ. : 543/12-03-2020

 Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μαλεβιζίου (Δ.Ε.Υ.Α.Μ) προχωρεί στην λήψη προσφορών για την προμήθεια ενός (1) ηλεκτρομαγνητικού ροόμετρου λυμάτων (CPV : 38427000-4), με σφραγισμένες προσφορές.

Κριτήριο κατακύρωσης : η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, μόνο βάσει της τιμής. Η ανάθεση της ανωτέρω προμήθειας θα γίνει με απευθείας ανάθεση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016.

Προϋπολογισμός – χρηματοδότηση :

Η δαπάνη για την εν λόγω προμήθεια, έχει προϋπολογισθεί ενδεικτικά στο ποσό των  3.200,00 € χωρίς Φ.Π.Α. Η χρηματοδότηση γίνεται από ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α. Μαλεβιζίου και θα βαρύνει τον κωδικό Κ.Α.:12-05 του προϋπολογισμού έτους 2020 της Δ.Ε.Υ.Α.M.

Δικαιούμενοι συμμετοχής: είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα και, σε περίπτωση ενώσεων οικονομικών φορέων, τα μέλη αυτών, που είναι εγκατεστημένα σε:

α) κράτος-μέλος της Ένωσης, β) κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.), γ) τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4 και 5 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και  δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ΄ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.

Γλώσσα σύνταξης των προσφορών: Οι προσφορές θα είναι γραμμένες στην Ελληνική γλώσσα. Όλα τα δικαιολογητικά, έγγραφα, πιστοποιητικά και λοιπά κείμενα θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά στην Ελληνική γλώσσα, πρωτότυπα ή νόμιμα επικυρωμένα αντίγραφα και σε ισχύ. Δικαιολογητικά που έχουν εκδοθεί σε ξένη γλώσσα θα υποβληθούν ξενόγλωσσα σε πρωτότυπα ή νόμιμα επικυρωμένα αντίγραφα και νομίμως μεταφρασμένα στα Ελληνικά.

Τόπος και χρόνος υποβολής προσφορών : Οι οικονομικοί φορείς, προκειμένου να καταθέσουν την προσφορά τους, θα πρέπει να λάβουν γνώση της υπ’ αριθ. πρωτ.: 7/2020 μελέτη της Δ.Ε.Υ.Α.Μ, να συμπληρώσουν, υπογράψουν και να σφραγίσουν το Έντυπο «ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ».

Οι προσφορές θα καταθέτονται μέχρι την 19η Μαρτίου 2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:00 μ.μ. (λήξη προσφορών), στο πρωτόκολλο της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου.

Η μελέτη της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. με το έντυπο «ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ» παραλαμβάνεται από τα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Μ., έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Δήμου Μαλεβιζίου deya.malevizi.gov.gr και δύναται να αποσταλεί και σε ηλεκτρονική μορφή.  Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα γραφεία της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου, Ελ. Βενιζέλου 115, και στο τηλεφ. 2810-824625 (κ. Φασουλάκης Μιχάλης, εσωτ. 5), Fax: 2810 822964, e-mail: deyagazi@otenet.gr

Δικαιολογητικά συμμετοχής : Οι οικονομικοί φορείς υποβάλλουν μαζί με την προσφορά τους και τα εξής δικαιολογητικά ως αποδεικτικά στοιχεία για τη μη συνδρομή των λόγων αποκλεισμού της παραγράφου 1 του άρθρου 73 και για την πλήρωση των κριτηρίων ποιοτικής επιλογής.

  • Υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα δηλώνει ότι δεν υπάρχει εις βάρος του αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση για έναν από τους ακόλουθους λόγους :
  1. συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση,
  2. δωροδοκία,
  • απάτη,
  1. τρομοκρατικά εγκλήματα ή εγκλήματα συνδεόμενα με τρομοκρατικές δραστηριότητες,
  2. νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ή χρηματοδότηση της τρομοκρατίας,
  3. παιδική εργασία και άλλες μορφές εμπορίας ανθρώπων,
  • για σοβαρό επαγγελματικό παράπτωμα όπως ειδικότερα και αναλυτικά αυτά ορίζονται στο άρθρο 73 του Ν. 4412/2016.
  • Υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα δηλώνει όλους τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης στους οποίους οφείλει να καταβάλλει εισφορές τόσο για τα μέλη τους όσο για το απασχολούμενο σε αυτούς προσωπικό.
  • Yπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνει  :

α) έλαβε γνώση των όρων και των τεχνικών προδιαγραφών της τεχνικής έκθεσης και ότι τους αποδέχεται χωρίς καμία επιφύλαξη.

Εφόσον υπεύθυνα δηλώνεται η ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων αυτών, δεν γίνεται δεκτή, καμία άλλη επιφύλαξη που μπορεί να υπάρχει μέσα στην προσφορά και δεν συμφωνεί με τους όρους της.

β) παραιτείται από κάθε δικαίωμα αποζημίωσης για απόφαση της Δ.Ε.Υ.Α. Μαλεβιζίου περί αναβολής ή ακύρωσης της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου, για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

γ) Ότι τα προσφερόμενα είδη πληρούν και είναι συμβατά  με τις απαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές.

  • Πιστοποιητικά όλων των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης (ασφαλιστικές ενημερότητες) τόσο για τους ίδιους τους εργοδότες όσο και για όλο το απασχολούμενο σε αυτούς προσωπικό, από τα οποία να προκύπτουν ότι είναι ενήμεροι ως προς τις υποχρεώσεις τους που αφορούν την καταβολή των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης σε αυτούς τους οργανισμούς. Από τα περιεχόμενα των πιστοποιητικών χρειάζεται να προκύπτει σαφώς η διάρκεια ισχύος τους, έτσι ώστε να είναι ξεκάθαρο ότι τα πιστοποιητικά αυτά είναι σε ισχύ τουλάχιστον ως και την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών.
  • Πιστοποιητικό που εκδίδεται από αρμόδια κατά περίπτωση αρχή, από το οποίο να προκύπτει ότι είναι ενήμεροι ως προς τις φορολογικές τους υποχρεώσεις (φορολογική ενημερότητα), το οποίο χρειάζεται να είναι σε ισχύ τουλάχιστον ως και την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών.
  • Για την απόδειξη της νόμιμης σύστασης και εκπροσώπησης, στις περιπτώσεις που ο οικονομικός φορέας είναι νομικό πρόσωπο, προσκομίζει τα κατά περίπτωση νομιμοποιητικά έγγραφα σύστασης και νόμιμης εκπροσώπησης (όπως καταστατικά, πιστοποιητικά μεταβολών, αντίστοιχα ΦΕΚ, συγκρότηση Δ.Σ. σε σώμα, σε περίπτωση Α.Ε., κλπ., ανάλογα με τη νομική μορφή του διαγωνιζομένου). Από τα ανωτέρω έγγραφα πρέπει να προκύπτουν η νόμιμη σύστασή του, όλες οι σχετικές τροποποιήσεις των καταστατικών, το/τα πρόσωπο/α που δεσμεύει/ουν νόμιμα την εταιρία κατά την ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού (νόμιμος εκπρόσωπος, δικαίωμα υπογραφής κλπ.), τυχόν τρίτοι, στους οποίους έχει χορηγηθεί εξουσία εκπροσώπησης, καθώς και η θητεία του/των ή/και των μελών του οργάνου διοίκησης/ νόμιμου εκπροσώπου.

Σημειώνεται ότι :

  1. Οι υπεύθυνες δηλώσεις, υποβάλλονται από τον εκπρόσωπο του οικονομικού φορέα. Ως εκπρόσωπος νοείται ο νόμιμος εκπρόσωπος αυτού, όπως προκύπτει από το ισχύον καταστατικό ή το πρακτικό εκπροσώπησής του κατά το χρόνο υποβολής της προσφοράς ή το αρμοδίως εξουσιοδοτημένο φυσικό πρόσωπο να εκπροσωπεί τον οικονομικό φορέα για διαδικασίες σύναψης συμβάσεων.
  2. Οι υπεύθυνες δηλώσεις, γίνονται αποδεκτές εφόσον έχουν συνταχθεί μετά την κοινοποίηση της πρόσκλησης για την υποβολή των δικαιολογητικών. Σημειώνεται ότι δεν απαιτείται θεώρηση του γνησίου της υπογραφής τους.

Τα δικαιολογητικά προσκομίζονται σε φάκελο, ο οποίος παραδίδεται εμπρόθεσμα στο πρωτόκολλο της ΔΕΥΑΜ.

Αν δεν προσκομισθούν τα παραπάνω δικαιολογητικά ή υπάρχουν ελλείψεις σε αυτά που υποβλήθηκαν ή κατά τον έλεγχο των παραπάνω δικαιολογητικών διαπιστωθεί ότι τα στοιχεία που δηλώθηκαν είναι ψευδή ή ανακριβή ή προσκομίσθηκαν νομίμως και εμπροθέσμως, δεν αποδεικνύεται η μη συνδρομή των λόγων αποκλεισμού ή η πλήρωση μιας ή περισσότερων από τις απαιτήσεις των κριτηρίων ποιοτικής επιλογής, ο προσωρινός ανάδοχος κηρύσσεται έκπτωτος και η κατακύρωση γίνεται στον προσφέροντα που υπέβαλε την αμέσως επόμενη πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, μόνο βάσει της τιμής, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η προσφορά του προσφέροντος που απορρίφθηκε. Αν κανένας από τους προσφέροντες δεν υπέβαλε αληθή ή ακριβή δήλωση η διαδικασία ανάθεσης ματαιώνεται.

   Όσοι υπέβαλαν παραδεκτές προσφορές λαμβάνουν γνώση των παραπάνω δικαιολογητικών που κατατέθηκαν.

Στοιχεία που πρέπει να υποβληθούν για την απόδειξη των τεχνικών  προδιαγραφών των προσφερόμενων ειδών :

Τo υπό προμήθεια είδος θα πρέπει να ανταποκρίνεται, κατά ελάχιστο, στις Τεχνικές Προδιαγραφές σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην υπ’ αριθ. 7/2020 μελέτη της Δ.Ε.Υ.Α.Μ

Επισημαίνεται ότι ο προμηθευτής θα πρέπει να παραδώσει στην Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου, τεχνικό φυλλάδιο.

Προσφερόμενη τιμή :

  1. Η οικονομική προσφορά, δηλαδή η προσφερόμενη τιμή δίδεται σε ευρώ και θα αναφέρεται η τιμή χωρίς Φ.Π.Α.
  2. Στην τιμή της προσφοράς περιλαμβάνονται οι υπέρ τρίτων κρατήσεις, ως και κάθε άλλη νόμιμη επιβάρυνση, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.
  3. Προσφορά που θέτει όρο αναπροσαρμογής, απορρίπτεται ως απαράδεκτη. Προσφορά που δεν προκύπτει με σαφήνεια η προσφερόμενη τιμή ανά υπηρεσία απορρίπτεται ως απαράδεκτη.
  4. Προσφορές που παρουσιάζουν, ουσιώδεις αποκλίσεις από τους όρους της διακήρυξης και τις τεχνικές προδιαγραφές απορρίπτονται ως απαράδεκτες.

Διάρκεια σύμβασης : Η σχετική σύμβαση θα έχει διάρκεια τρείς (3) μήνες από την υπογραφή της με τον ανάδοχο.

Τιμές συμβάσεως

Οι τιμές κατά την διάρκεια της σχετικής σύμβασης νοούνται σταθερές για ολόκληρο το χρονικό διάστημα της σύμβασης.

Παραλαβή του αντικειμένου της σύμβασης :

  1. Η παραλαβή των υλικών, η διαδικασία παραλαβής αυτών, γίνεται σύμφωνα με όσα καθορίζονται στις διατάξεις των άρθρων 206-213 του Ν. 4412/2016.
  2. Η παραλαβή των υλικών γίνεται από την επιτροπή παραλαβής της Δ.Ε.Υ.Α. Μαλεβιζίου. Κατά τη διαδικασία παραλαβής διενεργείται ο απαιτούμενος έλεγχος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σύμβαση και μπορεί να καλείται να παραστεί και ο ανάδοχος.
  3. Αν η επιτροπή παραλαβής κρίνει ότι τα παραδοτέα δεν ανταποκρίνονται πλήρως στους όρους της σύμβασης, συντάσσεται πρωτόκολλο προσωρινής παραλαβής, που αναφέρει τις παρεκκλίσεις που διαπιστώθηκαν από τους όρους της σύμβασης και γνωμοδοτεί αν οι αναφερόμενες παρεκκλίσεις επηρεάζουν την καταλληλότητα των παραδοτέων, συνεπώς αν μπορούν αυτά να καλύψουν τις σχετικές ανάγκες.
  4. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν επηρεάζεται η καταλληλότητα, με αιτιολογημένη απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Μ., μπορεί να εγκριθεί η παραλαβή των παραδοτέων, με έκπτωση επί της συμβατικής αξίας, η οποία θα πρέπει να είναι ανάλογη προς τις διαπιστωθείσες παρεκκλίσεις. Μετά την έκδοση της απόφασης του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Μ., η επιτροπή παραλαβής υποχρεούται να προβεί στην οριστική παραλαβή των παραδοτέων της σύμβασης και να συντάξει σχετικό πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην απόφαση.

Απόρριψη συμβατικών υλικών – Αντικατάσταση:

Σε περίπτωση οριστικής απόρριψης των υλικών ολόκληρης ή μέρους της συμβατικής ποσότητας, με απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ, ύστερα από γνωμοδότηση του αρμοδίου οργάνου, μπορεί να εγκρίνεται αντικατάστασή τους με άλλα που να είναι σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, μέσα σε τακτή προθεσμία που ορίζεται από την απόφαση αυτή. Η προθεσμία, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη του ½  του συνολικού συμβατικού χρόνου. Εάν ο ανάδοχος δεν αντικαταστήσει τα υλικά που απορρίφθηκαν μέσα στην προθεσμία που του τάχθηκε και εφόσον έχει λήξει ο συμβατικός χρόνος, κηρύσσεται έκπτωτος και υπόκειται στις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Ποινικές ρήτρες:

Αν τα υλικά παραδοθούν, από υπαιτιότητα του αναδόχου, μετά τη λήξη του χρόνου τμηματικής παράδοσης ή του συμβατικού χρόνου και μέχρι λήξης του χρόνου της παράτασης που χορηγήθηκε, επιβάλλονται εις βάρος του αναδόχου ποινικές ρήτρες, σύμφωνα με το άρθρο 207 του ν.4412/2016, με αιτιολογημένη απόφαση της ΔΕΥΑΜ.

Οι ποινικές ρήτρες υπολογίζονται ως εξής:

  1. Αν το υλικό φορτωθεί παραδοθεί ή αντικατασταθεί μετά τη λήξη του χρόνου τμηματικής παράδοσης ή του συμβατικού χρόνου και μέχρι λήξης του χρόνου της παράτασης που χορηγήθηκε, επιβάλλεται εις βάρος του αναδόχου ποινική ρήτρα αξίας 100,00 € ανά ημέρα καθυστέρησης.
  2. Κατά τον υπολογισμό του χρονικού διαστήματος της καθυστέρησης για φόρτωση παράδοση ή αντικατάσταση των υλικών, με απόφαση του αποφαινομένου οργάνου, ύστερα από γνωμοδότηση του αρμοδίου οργάνου, δεν λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που παρήλθε πέραν του εύλογου, κατά τα διάφορα στάδια των διαδικασιών, για το οποίο δεν ευθύνεται ο ανάδοχος και παρατείνεται, αντίστοιχα, ο χρόνος φόρτωσης – παράδοσης. Το ποσό των ποινικών ρητρών αφαιρείται/συμψηφίζεται από/με την αμοιβή του αναδόχου.

Η επιβολή ποινικών ρητρών δεν στερεί από την ΔΕΥΑΜ το δικαίωμα να κηρύξει τον ανάδοχο έκπτωτο.

Κήρυξη Αναδόχου έκπτωτου:

Ο ανάδοχος που δεν προσέρχεται μέσα στην προθεσμία που του ορίσθηκε για να υπογράψει την σχετική σύμβαση, κηρύσσεται υποχρεωτικά έκπτωτος από την κατακύρωση ή ανάθεση που έγινε στο όνομά του και από κάθε δικαίωμα που απορρέει από αυτή, με απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ, ύστερα από γνωμοδότηση του αρμόδιου οργάνου.

Με την ίδια διαδικασία ο ανάδοχος κηρύσσεται υποχρεωτικά έκπτωτος από την σύμβαση, εφόσον δεν παρέδωσε τα προσφερόμενα είδη σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στις συμβατικές του υποχρεώσεις.

Τρόπος πληρωμής:

Κατά την πληρωμή ο ανάδοχος πρέπει να καταθέσει στη Δ.Ε.Υ.Α. Μαλεβιζίου τα σχετικά τιμολόγια και τα πιστοποιητικά φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.

Ο ανάδοχος βαρύνεται με τους φόρους, τέλη, κρατήσεις και οποιεσδήποτε άλλες νόμιμες επιβαρύνσεις ισχύουν κατά το χρόνο που δημιουργείται η υποχρέωση καταβολής τους.

Πληρωμή – Κρατήσεις : Η πληρωμή θα γίνει, με ένταλμα πληρωμής που θα εκδοθεί με τις διαδικασίες που διέπουν τη λειτουργία της ΔΕΥΑΜ.

Τον ανάδοχο βαρύνουν οι υπέρ τρίτων κρατήσεις, ως και κάθε άλλη επιβάρυνση, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.,  κατά την εκτέλεση της προμήθειας στον τόπο και με τον τρόπο που προβλέπεται στα έγγραφα της σύμβασης. Η παραλαβή του προϊόντος θα γίνεται από τα αρμόδια όργανα της υπηρεσίας παρουσία του αναδόχου ή εκπρόσωπο του, υπογράφοντας στα δελτία αποστολής, οπότε και συντάσσεται πρωτόκολλο παραλαβής ή απόρριψης.

Επίλυση Διαφορών :

Σε περίπτωση διαφορών που ενδεχομένως προκύψουν σχετικά με την ερμηνεία ή την εκτέλεση ή την εφαρμογή της Σύμβασης ή εξ αφορμής της, ο ανάδοχος και η ΔΕΥΑΜ θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για τη φιλική επίλυσή τους, σύμφωνα με τους κανόνες της καλής πίστης και των χρηστών συναλλακτικών ηθών.

Για κάθε διαφορά που δεν είναι δυνατό να επιλυθεί σύμφωνα με τα παραπάνω οριζόμενα, αρμόδια θα είναι τα δικαστήρια του Ηρακλείου εκτός αν ορίζεται από ειδική διάταξη Νόμου  άλλο δικαστήριο.

                                                                            Ο Γενικός Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.

Κουγιουμουτζάκης Γεώργιος

Σχετικά αρχεία

# Αρχείο Περιγραφή Μέγεθος Αρχείου
1 zip Τεύχη Πρόσκλησης 2 MB

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 12/03/2020

Top