Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Διήμερο εκδηλώσεων στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Τρίτη, 18/02/2020

Ένα δημιουργικό διήμερο διοργανώνεται στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου, στην Τύλισο την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου και το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου. Βασικό θέμα των εκδηλώσεων είναι το εορταστικό στοιχείο της Αποκριάς.

Αναλυτικότερα, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • 10.30 π.μ.: Ομιλία στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης με θέμα: «Τα μορφολογικά στοιχεία της μάσκας-ιστορική αναδρομή ανά τους αιώνες»
  •  11.00π.μ.: Ανοικτό εργαστήριο κατασκευής μάσκας για ενήλικες με θέμα: «Μάσκα, ο Άλλος μου εαυτός».

Η ομιλία και το εργαστήριο θα πραγματοποιηθούν από την επιμελήτρια-εικαστικό της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου κα. Χρύσα Βαθιανάκη και παρέχονται δωρεάν για τους ενδιαφερόμενους.
Για το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου:

  • 11:00 π.μ.: Αφιέρωμα στη «Σιβιανή Μάσκα». Η παρουσίαση της κατασκευής της θα γίνει από τον δημιουργό της κ. Οδυσσέα Μεσσαριτάκη.
  • 11.30π.μ.: θα ακολουθήσει δρώμενο με τραγούδια σκωπτικού περιεχομένου με τους: Φραγκιαδάκη Αντώνη (λαούτο-φωνή), Σοφία Αλατζά (φωνή) και Εύα Καπελλάκη (αφήγηση).

Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Generations 1960-2019» καθώς και ελεύθερη συμμετοχή στην εικαστική δράση «Γίναμε κομμάτια» της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών.

 

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 18/02/2020

Top