Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Αποκαθιστά συστηματικά τις ζημιές από την κακοκαιρία ο Δήμος Μαλεβιζίου

Πέμπτη, 16/01/2020

Συντονίζει ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Πετούσης

Μάχη με το χρόνο για την αποκατάσταση των φθορών που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία στο οδικό δίκτυο και το πράσινο δίνει ο Δήμος Μαλεβιζίου. Υπό την εποπτεία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιώργου Πετούση, τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Μαλεβιζίου προχωρούν τις τελευταίες ημέρες σε συστηματικές παρεμβάσεις αποκατάστασης.

Ήδη, το προηγούμενο διάστημα ο Γιώργος Πετούσης, σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια, είχε συντονίσει τη συγκέντρωση και καταγραφή των προβληματικών σημείων, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν προκάλεσαν αλλοιώσεις και ανέδειξαν προβλήματα σε όλο το εύρος του Δήμου.

Με δεδομένο το γεγονός ότι η αποκατάσταση, ειδικά στο οδικό δίκτυο, προϋποθέτει απαραιτήτως καλές καιρικές συνθήκες, τα συνεργεία του Δήμου, από την πρώτη στιγμή προσωρινής βελτίωσης του καιρού, αποκαθιστούν τις φθορές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία.

Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Πετούσης και οι μηχανικοί του Δήμου, έχουν επισκεφθεί ήδη τα περισσότερα σημεία που έχουν υποστεί ζημιά, συντονίζοντας την πρόοδο των εργασιών. Στόχος είναι το μεγαλύτερο μέρος των παρεμβάσεων να ολοκληρωθεί πριν το νέο κύμα κακοκαιρίας που βρίσκεται προ των πυλών. Μάλιστα, ο Γιώργος Πετούσης, υπεύθυνος και για την Πολιτική Προστασία, το προηγούμενο διάστημα, σε άμεση συνεργασία με το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης ανέδειξε και ζητήματα που έχρηζαν παρέμβασης από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Την ίδια στιγμή έχει ήδη ολοκληρωθεί η καταγραφή των φθορών και στο αγροτικό δίκτυο. Ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει προγραμματίσει κατά προτεραιότητα παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία για τις επόμενες μέρες, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των δημοτών και την προσβασιμότητα στις περιουσίες τους.

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 16/01/2020

Top