Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Δενδροφύτευση στις Κορφές για ιδιαίτερο σκοπό!

Τρίτη, 19/11/2019

Η ισχύς εν τη ενώσει έγινε πράξη μέσα από τη συνεργασία Δήμου Μαλεβιζίου, Πολιτιστικού Συλλόγου Κορφών και Τοπικής Κοινότητας Κορφών με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου που υλοποιεί το πρόγραμμα ‘ESTIA’ στη Κρήτη, τον Παιδικό Σταθμό – Νηπιαγωγείο «Ροδομηλιά» και την Περιβαλλοντική Ομάδα ¨Μυθοκρουσμένοι¨. Το ραντεβού δόθηκε στις Κορφές, όπου όλοι μαζί προχώρησαν σε δεντροφύτευση στον περιβάλλοντα χώρο της Παναγίας Καβαλλαράς.

Στη δράση συμμετείχε και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας ο οποίος φύτευσε το δικό του δέντρο με τη βοήθεια μικρών προσφυγόπουλων που μαζί με  τις οικογένειές τους φιλοξενούνται στο πρόγραμμα «Προσωρινής Στέγασης Αιτούντων Άσυλο». Το παρών στη δράση έδωσαν και οι Αντιδήμαρχοι Μαλεβιζίου Χαράλαμπος Κουτσογιάννης και Γιώργος Πετούσης, καθώς και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Γιάννης Βάμβουκας.

Πρόκειται για μια αμιγώς εθελοντική προσπάθεια για την οποία οι διοργανωτές παρέλαβαν από το δασαρχείο 150 δενδρύλλια. Η δράση ήταν ανοιχτή προς το κοινό και έτσι συμμετείχαν όσοι επιθυμούσαν, συμβάλλοντας στην υλοποίηση του στόχου: τη δημιουργία θεματικού πάρκου. Η έκταση που προσφέρθηκε για δενδροφύτευση ανήκει στην Τοπική Κοινότητα Κορφών και το Δήμο Μαλεβιζίου με την προοπτική ο χώρος αυτός να διαμορφωθεί ως Πάρκο Αναψυχής επισκέψιμο για φυσιολατρία, εκδρομή, παρατήρηση, αλλά και παιχνίδι!

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 19/11/2019

Top