Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Αίτημα αναβολής συζήτησης για τη Μονάδα Αδρανών Υλικών στο Μαλεβίζι κατέθεσε ο Μενέλαος Μποκέας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας

Δευτέρα, 18/11/2019

Την αναβολή συζήτησης και λήψης απόφασης – έκφρασης άποψης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έργου Οργανωμένου Χώρου Διάθεσης Αδρανών Υλικών και εγκατάστασης Μονάδας Επεξεργασίας ΑΕΚΚ στο Μαλεβίζι, ζήτησε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με επιστολή του προς την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης. Το θέμα περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης Επιτροπής, με το Μενέλαο Μποκέα να ζητά την αναβολή εξέτασής του, καθώς διαπιστώθηκε ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου δεν είχε λάβει απόφαση, ούτε είχε εκφράσει σαφή άποψη στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου της προηγούμενης δημοτικής περιόδου.
Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου αιτείται το θέμα να εξεταστεί σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, προκειμένου να λάβει υπόψη της τη γνώμη του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας, καθώς η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου το αμέσως επόμενο διάστημα προτίθεται να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ολόκληρη η επιστολή του Δημάρχου Μαλεβιζίου, Μενέλαου Μποκέα, την οποία απευθύνει προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Νίκο Ξυλούρη, έχει ως εξής:

Θέμα: «Αίτημα αναβολής συζήτησης θέματος από τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Περιφέρειας Κρήτης»

Κύριε Πρόεδρε,

Πληροφορηθήκαμε ότι στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης καλείται να εκφράσει άποψη επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο: «Οργανωμένος χώρος διάθεσης αδρανών υλικών και καταλοίπων επεξεργασίας με την εγκατάσταση κινητής μονάδας επεξεργασίας ΑΕΚΚ για την αποκατάσταση ανενεργού λατομείου» στην θέση «Κουμπέδες» του Δήμου Μαλεβιζίου ΠΕ Ηρακλείου, με φορέα έργου την υπό σύσταση εταιρία ΡΟΓΔΑΚΗΣ-ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗ, σύμφωνα με το αρ. πρωτ. 4511/3-4-2019 έγγραφο της Δ/νσης ΠΕ.ΧΩ.Σ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Με δεδομένο ότι πρόκειται για έργο που αφορά άμεσα στην κοινωνία του Δήμου μας, παρακαλούμε όπως αναβάλλετε τη συζήτηση του θέματος προς επόμενη συνεδρίαση, καθώς διαπιστώσαμε ότι δεν έχει υπάρξει γνωμοδότηση – απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή επί της ΜΠΕ του έργου. Η παρούσα Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου προτίθεται να εξετάσει το θέμα το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου η Επιτροπή να λάβει υπόψη της και την άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες, ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Με εκτίμηση,

Μενέλαος Μποκέας

 

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 18/11/2019

Top