Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Με πρωτοβουλία του Μ. Μποκέα, ομόφωνο ψήφισμα στην ΠΕΔ Κρήτης για ενεργειακό, αντισταθμιστικά, Λινοπεράματα, Δαμάστα

Πέμπτη, 24/10/2019

Ομόφωνα δεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Κρήτης και την Ολομέλεια των Δημάρχων που είχε συγκληθεί νωρίτερα σήμερα στη Λότζια έγινε η πρόταση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα να εκδώσει η ΠΕΔ Κρήτης ψήφισμα για το ενεργειακό, τα ανταποδοτικά που διεκδικεί το Μαλεβίζι, το οριστικό κλείσιμο των Λινοπεραμάτων και τη χωροθέτηση του Σταθμού Μετατροπής στην Κορακιά.

Ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας ενημέρωσε την ΠΕΔ Κρήτης, παρόντος και του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, για τα αποτελέσματα της συνάντησης που πραγματοποίησε στην Αθήνα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και τον Πρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ Μανούσο Μανουσάκη. Το παρών στη συνάντηση έδωσαν και ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης και ο Βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης.

Στο πλαίσιο αυτό ο Μενέλαος Μποκέας έθεσε εκτός ημερησίας διάταξης ψήφισμα, το οποίο στη συνέχεια ψηφίστηκε ομόφωνα, με την ΠΕΔ να δέχεται ως επιτυχία τις δεσμεύσεις που απέσπασε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου από τον Υπουργό και να στηρίζει τον αγώνα που συνεχίζει ο Δήμος Μαλεβιζίου για χωροθέτηση του Σταθμού Μετατροπής στην Κορακιά, αντί στη Δαμάστα.

Αναλυτικά το Ψήφισμα που εξέδωσε η ΠΕΔ Κρήτης:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η ΠΕΔ Κρήτης στη συνεδρίαση της 23ης Οκτωβρίου, αφού ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα για τη συνάντησή του γύρω από το ενεργειακό της Κρήτης με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη κι έπειτα από τις σχετικές ανακοινώσεις του Υπουργού, αποφασίζει ομόφωνα:

  • Καλωσορίζει με ικανοποίηση τις ανακοινώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη που ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δημάρχου και δεσμεύτηκε για οριστικό κλείσιμο του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Λινοπεραμάτων με την ολοκλήρωση του έργου της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής. Στηρίζει, επίσης, το αίτημα του Δήμου να αποδοθεί επιτέλους η περιοχή των Λινοπεραμάτων στην τοπική κοινωνία.
  • Εκφράζει την στήριξή της στη διεκδίκηση των ανταποδοτικών οφελών που δικαιούται το Μαλεβίζι και χαιρετίζει με ικανοποίηση τις δεσμεύσεις του Υπουργού περί απόδοσης ανταποδοτικών οφελών σε ολόκληρο το Δήμο Μαλεβιζίου από την προσαιγιάλωση του μεγάλου καλωδίου στην Κορακιά.
  • Συμπαρίσταται στη θέση του Δήμου να μεταφερθεί ο Σταθμός Μετατροπής ΕΣ/ΣΡ στην Κορακιά.

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 24/10/2019

Top