Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Η Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου ταξιδεύει….. Αθήνα!

Παρασκευή, 11/10/2019

Έργα των Παιδικών Ανοικτών Εργαστηρίων, της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου, φιλοξενούνται σήμερα σε έκθεση που διοργανώνει το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών σε συνεργασία με το πολιτιστικό πρόγραμμα «ΧΑΝΙaRT 2019» με τίτλο, “ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΤΖΟΚΟΝΤΑ – Πέντε Αιώνες Καλλιτεχνικής Ιδιοποίησης”. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 500 χρόνων από το θάνατο του Λεονάρντο ντα Βίντσι (1452-1519)

Στην παιδική έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου λαμβάνουν μέρος παιδιά του 1ου Δημοτικού σχολείου Τυλίσου, του 18ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου, του 13ου και 42ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου, του 1ου δημοτικού σχολείου Κρουσώνα, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ηρακλείου ΚΔΑΠ Παλιανής καθώς και το Εργαστήρι Ζωγραφικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαζίου.

Πρόκειται για έργα που πραγματοποιήθηκαν στην διάρκεια των παιδικών εργαστηρίων στους χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου. Την επιμέλεια και οργάνωση αυτών των εργαστηρίων είχε η επιμελήτρια-εικαστικός της Δημοτικής Πινακοθήκης Χρύσα  Βαθιανάκη η οποία επιμελείται και τα εργαστήρια στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 11/10/2019

Top