Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Γαλάζιες σημαίες σε 9 παραλίες του Δήμου Μαλεβιζίου

Τετάρτη, 15/05/2019

Αμμουδάρα, Μαδέ και Φόδελε στην λίστα των βραβευμένων ακτών – Κώστας Μαμουλάκης: Κολυμπήστε άφοβα στα καταγάλανα νερά των παραλιών του Μαλεβιζίου
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των βραβεύσεων των Ελληνικών παραλιών με τη Γαλάζια Σημαία, από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, τον φορέα υλοποίησης του διεθνούς προγράμματος για τη χώρα μας.
Συνολικά για το 2019 βραβεύονται 515 ακτές και η Ελλάδα κατατάσσεται 2η ανάμεσα σε 47 χώρες, κατέχοντας το 12% των συνολικών βραβεύσεων. Ανάμεσα στις ακτές που βραβεύονται, βρίσκονται και 9 του Δήμου Μαλεβιζίου και ειδικότερα επτά στην περιοχή της Αμμουδάρας (ξεν. Agapi Beach, Apollonia Beach, Atlantica Akti Zeus, Candia Maris, Doplphin Bay, Enorme Hotels Beach και Santa Marina), μια στο Μαδέ (ξεν. Athina Palace) και μια στο Φόδελε (ξεν. Fodele Beach Water Park & Holiday Resort).
Οι παραπάνω βραβεύσεις αποδεικνύουν περίτρανα την καθαρότητα ακτών και παραλιών του Μαλεβιζίου αλλά και τις εξαιρετικές προσπάθειες που καταβάλλονται από τις τοπικές επιχειρήσεις και το Δήμο Μαλεβιζίου για ασφαλείς συνθήκες για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Υποδεχόμαστε για μια ακόμα χρονιά τη βράβευση των παραλιών του δήμου μας με Γαλάζιες Σημαίες. Και διαπιστώνουμε με χαρά ότι χρόνο με τον χρόνο, όλο και περισσότερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις μπορούν και ανταποκρίνονται στα αυστηρά κριτήρια, κατακτούν αυτή τη διάκριση και προβάλλουν έτσι τον τόπο μας σε όλο τον κόσμο. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!».

Ο θεσμός της Γαλάζιας Σημαίας
Η Γαλάζια Σημαία, απονέμεται σε οργανωμένες ακτές με βάση αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια και αποτελεί μία πρότυπη δράση για ακτές με μεγάλο αριθμό λουόμενων. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80 και υλοποιείται από το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (FEE) σε συνεργασία με τους συντονιστές των χωρών μελών του, εφαρμόζει κριτήρια βράβευσης τα οποία αναθεωρούνται και αυστηροποιούνται διαρκώς, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών στις ακτές και στις μαρίνες που βραβεύονται.

Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 15/05/2019

Top