Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Έρχεται το 4ο Φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο στην Αμμουδάρα!

Πέμπτη, 11/04/2019

Το πρώτο φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο στην Ελλάδα που έγινε θεσμός – Μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από γλυπτά 3 μέτρων – Κώστας Μαμουλάκης: Από την Αμμουδάρα στέλνουμε σε όλο τον κόσμο ισχυρά μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος

 Ισχυρό μήνυμα για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος από τη ρύπανση, αναμένεται να στείλει και φέτος στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο, το 4ο φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο που θα πραγματοποιηθεί από τη 1 έως τις 25 Ιουνίου, στην Αμμουδάρα.

 Εντυπωσιακά γλυπτά ύψους ακόμα και τριών  μέτρων, θα φιλοτεχνήσουν ξανά γνωστοί γλύπτες, με θέμα: «Δεν το βάζω κάτω! Καθαρές θάλασσες! Καθαρές παραλίες!» Αυτό ήταν άλλωστε και παραμένει, το θέμα του φεστιβάλ από την πρώτη χρονιά ίδρυσης του θεσμού το 2016. Οι εικόνες των έργων αναμένεται και φέτος να ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όπως έγινε  πέρυσι, καθώς μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο (Ευρώπη, ΗΠΑ, Αυστραλία, Ασία) προβάλλουν το πρωτότυπο και μοναδικό στην Ελλάδα φεστιβάλ Επαγγελματικής Γλυπτικής στην άμμο. Συγχρόνως όμως, μικροί και μεγάλοι θα μπορούν ελεύθερα να πειραματιστούν δημιουργώντας τα δικά τους γλυπτά από άμμο, δίπλα στους επαγγελματίες γλύπτες ! Με ένα «ευτελές» υλικό, που βρίσκεται σε αφθονία στην Κρήτη, την άμμο, δημιουργούνται «μικρά θαύματα» !

Τα εντυπωσιακά γλυπτά θα παραμείνουν, εκτός απροόπτου, σε τέσσερα σημεία της Αμμουδάρας μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, αποτελώντας αξιοθέατο για τους Έλληνες και τους ξένους επισκέπτες της περιοχής μας. Κάθε χρόνο αμέτρητες φωτογραφίες των εκπληκτικών έργων τέχνης από άμμο, «ταξιδεύουν» σε όλο των κόσμο, μέσω των social media, ενισχύοντας την τουριστική προβολή του δήμου Μαλεβιζίου και γενικότερα της Κρήτης. Συντονιστής της διοργάνωσης θα είναι και φέτος ο γλύπτης Μανώλης Χαρκούτσης.

 Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Για 4η συνεχόμενη χρονιά, από την Αμμουδάρα ετοιμαζόμαστε να στείλουμε σε όλο τον κόσμο ισχυρά μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος, μέσα από ένα μοναδικό για την Ελλάδα φεστιβάλ. Καταξιωμένοι γλύπτες έρχονται και φέτος στο Μαλεβίζι και με τον συντονισμό του εξαιρετικού Μανώλη Χαρκούτση – τον οποίο θερμά ευχαριστώ – μας δίνουν τη δυνατότητα τεράστιας προβολής τόσο μέσα από διεθνή ειδησεογραφικά ΜΜΕ, όσο και μέσω των αναρτήσεων που θα κάνουν οι ξένοι επισκέπτες του τόπου μας στα κοινωνικά δίκτυα.

Με την ευκαιρία θα ήθελα θερμά να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη, οι οποίοι δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους και υποστηρίζουν τον θεσμό και να απευθύνω ένα ευρύ κάλεσμα σε όσους έχουν τη δυνατότητα, να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια που προβάλει τον τόπο μας».

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μαλεβιζίου και θα έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ διοργανωτής του είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μονής Μαλεβιζίου.

Μέγας χορηγός του φεστιβάλ είναι η εταιρεία αναψυκτικών ΦΗΜΗ Β. Ζηδιανάκης, ενώ ήδη πολλές τοπικές επιχειρήσεις έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να υποστηρίξουν το θεσμό.

 Αναλυτικά, μέχρι τώρα χορηγοί του φεστιβάλ είναι:

 Μέγας χορηγός:  ΦΗΜΗ Β. Ζηδιανάκης

 Χρυσοί χορηγοί : TUI Magic Life Candia Maris, Apollonia Beach City Resort & Spa, ΑΝΕΚ – Blue Star Ferries

 Αργυροί χορηγοί: Cretan Holidays, Φροντιστηριακός Όμιλος ΕΝΑ, Let’s Wash, ξενοδοχεία Μαριλένα και Γοργόνα

 Απλοί χορηγοί: Envirol καύσιμα Κρήτης, Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου,  Κρεοπωλείο Απλαδάς, ΤΑΧΙ Knossos – Ραδιοταξί, Cretan Mill Αλμπαντάκης, 626 All Day Lounge and City Garden, The grill project Oregano, εστιατόριο – beach bar Heaven, εστιατόριο Πετούσης, τα ξενοδοχεία Agapi Beach, Atlantica Akti Zeus, Santa Marina Beach, Sitia Beach City Resort and Spa, CRM Αριάδνη, Supermarket Apostolakis A.Papandreou 58, NN Gift Shop & Accessories 1st Vagias 18, 2nd A.Papandreou 217, ενοικιαζόμενα δωμάτια –  beach bar Frank, The Mimmy΄s Fusion Cucina.

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 11/04/2019

Top