Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Μια ακόμα δωρεά βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου

Τετάρτη, 10/04/2019

300 βιβλία μουσικής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη – Ιδρύεται νέο τμήμα μουσικής παιδείας – Κώστας Μαμουλάκης: Μια ακόμα συγκινητική δωρεά που μας επιτρέπει να ανοίξουμε νέους ορίζοντες για την Βιβλιοθήκη μας

 Μια νέα, σημαντική δωρεά βιβλίων πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου στο Γάζι.

Με τη μεσολάβηση του Μιχάλη Δουλγεράκη, πρώτου δωρητή της Βιβλιοθήκης, ο επί χρόνια ιδιοκτήτης καταστήματος μουσικών οργάνων στο Ηράκλειο, Λευτέρης Πιταροκοίλης, δώρισε 300 περίπου βιβλία με θέμα την μουσική, για την κάλυψη των αναγκών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Τα βιβλία αυτά, μπορούν και θα αποτελέσουν τη βάση για την επίτευξη ενός ακόμα στόχου, αυτού της δημιουργίας Τμήματος Μουσικής Παιδείας, καλύπτοντας τα εκατοντάδες μέλη της βιβλιοθήκης με μια ακόμα θεματική ενότητα.

Τον Μιχάλη Δουλγεράκη υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε: «Δεν έχουν τέλος οι δωρεές στη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη, τη σημαντικότατη αυτή πολιτιστική δομή του δήμους μας. Και είναι ιδιαίτερα συγκινητικό όταν αυτές οι δωρεές προέρχονται από ανθρώπους με ευαισθησίες και γνώσεις πάνω σε εξειδικευμένα θέματα, όπως είναι η μουσική. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον δωρητή Λευτέρη Πιταροκοίλη για την ευγενική του χειρονομία, όπως επίσης και τον πρώτο δωρητή της βιβλιοθήκης μας, τον Μιχάλη Δουλγεράκη, ο οποίος μαζί με την οικογένεια Δουλγεράκη και τη δωρεά του αρχείου του αείμνηστου αδερφού του Μανώλη, μας βοήθησε και βάλαμε τις βάσεις δημιουργίας της Βιβλιοθήκης μας. Μιας πολιτιστικής δομής που πλέον η αξία της έχει αναγνωριστεί και η φήμη της έχει περάσει τα όρια, όχι μόνο του Μαλεβιζίου, αλλά και της Κρήτης».

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 18/11/2019

Top