Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Πρόλαβαν την πυρκαγιά στο δάσος της Κέρης

Δευτέρα, 08/04/2019

Καθοριστικές οι περιπολίες της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Ηρακλείου στην Κέρη – Πρόλαβαν την φωτιά στην έναρξή της και ειδοποίησαν Π.Υ. και ΔΕΗ – Κώστας Μαμουλάκης: Απέδειξαν το πόσο απαραίτητες είναι αυτές οι περιπολίες, ακόμα και σε συνθήκες που φαινομενικά δεν ελλοχεύει ο κίνδυνος πυρκαγιάς

 Την εκδήλωση πυρκαγιάς στο μοναδικό δάσος της Κέρης πρόλαβαν το απόγευμα της Κυριακής 7/4 τα μέλη της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής τους δραστηριότητας που πραγματοποιείται στην περιοχή, εντόπισαν φωτιά που μόλις είχε ξεσπάσει σε στύλο της Δ.Ε.Η. Αμέσως τα μέλη της Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τη Δ.Ε.Η. και το Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. με την αντίδραση όλων των υπηρεσιών να είναι άμεση, προλαβαίνοντας τα χειρότερα. Με την άφιξη του συνεργείου του ΔΕΔΔΗΕ που διέκοψε την παροχή ρεύματος στην εγκατάσταση, τα μέλη της Λ.Ε.Φ.Ε.Δ. συνέδραμαν στο έργο των πυροσβεστών που αντιμετώπισαν την εστία της φωτιάς, πριν αυτή επεκταθεί, γεγονός που θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες για έναν από τους λίγους πνεύμονες πρασίνου που βρίσκονται κοντά στο αστικό κέντρο του Γαζίου αλλά και της πόλης του Ηρακλείου.

Με τα παραπάνω, αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ο καθοριστικός ρόλος της Λ.Ε.Φ.Ε.Δ. στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας καθώς τα μέλη του παραρτήματος Ηρακλείου απέτρεψαν την καταστροφή του δάσους της Κέρης, ενώ ασφάλισαν και την περιοχή καθώς όπως είναι γνωστό, το δάσος της Κέρης αποτελεί πόλο αναψυχής και περιπάτου για δεκάδες πολίτες που το επισκέπτονται – κυρίως – τα Σαββατοκύριακα.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε επίσης ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε: «Αξίζουν πολλά μπράβο στα στελέχη της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Ηρακλείου. Πρόλαβαν τα χειρότερα και απέδειξαν το πόσο απαραίτητες είναι αυτές οι περιπολίες, ακόμα και σε συνθήκες που φαινομενικά δεν ελλοχεύει ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Τους ευχαριστούμε θερμά, όπως επίσης ευχαριστούμε και τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Δ.Ε.Η. για την ταχύτατη και καθοριστική παρέμβασή τους».

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 08/04/2019

Top