Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Κέφι, παράδοση και διασκέδαση στα Κούλουμα στο Γάζι

Δευτέρα, 11/03/2019

Μουσική και χορός, κατασκευές και παιχνίδια στην κεντρική πλατεία του Γαζίου – Εντυπωσίασε η λαγάνα γίγας – Κώστας Μαμουλάκης: Μια ακόμα εκδήλωση που καταφέραμε και την κάναμε θεσμό στον Δήμο μας

 Για μια ακόμα χρονιά, οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής και συμμετείχαν με κέφι και όρεξη στα Κούλουμα, στην πλατεία Μ. Κατσαμάνη στο Γάζι.

Η εκδήλωση ξεκίνησε από τις 11 το πρωί. Οι πάγκοι ήταν στημένοι και γεμάτοι σαρακοστιανά εδέσματα, ο Σύλλογος Γυναικών Μαλβαζία έδειχνε στα παιδιά – και όχι μόνο – τον παραδοσιακό τρόπο κατασκευής του χαρταετού, ενώ για μια ακόμα χρονιά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρουσώνα παρουσίασε μια λαγάνα – γίγας, μήκους 2 μ. που μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους.

Στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα της γιορτής, τα μουσικά συγκροτήματα των Γρηγόρη Σαμόλη και Δημήτρη Σκουλούδη, μαζί με τα χορευτικά συγκροτήματα των Μιχάλη Λεμονάκη και Βασίλη Πιλάλη, γέμισαν με παραδοσιακές μελωδίες, τραγούδια και χορούς απ’ όλη την Ελλάδα την πλατεία. Την εκδήλωση παρουσίασε με τον μοναδικό, ιδιαίτερό του τρόπο ο Κώστας Φαραζάκης, ενώ ιδιαίτερη ήταν και η συμμετοχή του Μανωλιού, του αγαπητού Μάνου Αγγελιδάκη.

Από νωρίς το πρωί ήταν στην πλατεία και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ο οποίος συνομίλησε με τους πολίτες, αντάλλαξε ευχές, ενώ εξηγούσε και το πως πρόκειται να διαμορφωθεί η πλατεία, δεδομένου ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες ανάπλασης. Σε δηλώσεις του ο Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Μια εκδήλωση που καταφέραμε και την κάναμε θεσμό στο Δήμο μας, τα Κούλουμα στο Γάζι, αποτέλεσαν και φέτος πόλο έλξης για πολλές εκατοντάδες συμπολιτών μας. Παραδοσιακά και με πολύ κέφι, διασκεδάσαμε, χορέψαμε, τραγουδήσαμε, κάναμε παρέα και ανταλλάξαμε ευχές για καλή Σαρακοστή με τις οικογένειες και τους φίλους μας. Αξίζουν πολλά μπράβο στον Αντιδήμαρχο Μανώλη Παπαδομανωλάκη και όλους τους συνεργάτες μου για την εξαιρετική διοργάνωση, στους παρουσιαστές και σε όλους τους καλλιτέχνες, στα μέλη των Συλλόγων που συμμετείχαν και φυσικά, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας. Εύχομαι σε όλους, καλή Σαρακοστή!».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε σύσσωμη η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου, οι Αντιπεριφερειάρχες Κώστας Φασουλάκης, Λάμπρος Βαμβακάς και Νίκος Ξυλούρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σταύρος Τζεδάκης, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων του Μαλεβιζίου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 12/03/2019

Top