Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Αντιπλημμυρικά έργα στο Γάζι ύψους 5,9 εκ. ευρώ

Παρασκευή, 14/12/2018

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018

Αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά γρήγορα αντανακλαστικά, η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου κατέθεσε πρόταση στο πρόγραμμα Φιλόδημος για την εκτέλεση μέρους των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων της ευρύτερης περιοχής του Γαζίου, προϋπολογισμού 5.923.600 ευρώ.

Πρόκειται για έργα που καλύπτουν μια μεγάλη περιοχή, με δυο κεντρικούς αγωγούς ομβρίων μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων, ένας από το ύψος των εγκαταστάσεων της Δ.Ε.Η. στο Τσαλικάκι μέχρι τη θάλασσα και ένας δεύτερος, από το ύψος των «Αρωματικών» στον Μεγάλο Λάκκο μέχρι τη θάλασσα. Οι αγωγοί αυτοί έχουν άνοιγμα 2,5 μ. Χ 2 μ. στην αρχή τους και καταλήγουν στα 2 μ. Χ 5 μ. στην εκβολή τους στη θάλασσα.
Για την κατάθεση του φακέλου και της σχετικής αίτησης βρέθηκε στην Αθήνα ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Κύρκος, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, κατέθεσε τη σχετική πρόταση στο Υπουργείο Εσωτερικών. Αξίζει να τονιστεί ότι πρόκειται για μελέτες που είχαν ξεκινήσει επί εποχής Δήμου Γαζίου, το 2001, οι οποίες ολοκληρώθηκαν, ωρίμασαν και εξοφλήθηκαν από τη νυν Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Όπως πλέον είναι ευρέως γνωστό, στο Δήμο Μαλεβιζίου δεν αφήνουμε καμία ευκαιρία χρηματοδότησης αναξιοποίητη. Παρακολουθούμε όλα τα προγράμματα, έχουμε αρκετές ώριμες μελέτες για πολλά έργα και με την πρώτη ευκαιρία, καταθέτουμε τις προτάσεις μας. Έτσι και κάναμε και για τα αντιπλημμυρικά έργα του Γαζίου. Ένα εξαιρετικά σημαντικό αλλά και με πολύ υψηλό κόστος έργο, τμήμα του οποίου επιθυμούμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα Φιλόδημος.
Αξίζουν πολλά μπράβο στους Αντιδημάρχους Θ. Κύρκο και Ά. Σαλούστρο, στον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Φ. Σαββάκη και Γ. Ντουλάκη, στα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. και τον Δ/ντη της Γ. Κουγιουμουτζάκη, καθώς επίσης και σε όλα τα στελέχη των δημοτικών μας υπηρεσιών για τα άμεσα αντανακλαστικά τους. Θα ήθελα επίσης και δημόσια να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη που βρέθηκε για μια ακόμα φορά στο πλευρό μας, υποστηρίζοντας και ενισχύοντας την προσπάθεια για την κατασκευή ενός ακόμα αναγκαίου και απαραίτητου έργο υποδομής στο Δήμο μας
».

Τελευταία τροποποίηση:

Top