Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Τμήμα Ελληνικής Αρχαιολογίας στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου

Τετάρτη, 27/09/2017

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017

Η «Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία» στηρίζει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου.

Διακόσια περίπου, σημαντικά και δυσεύρετα βιβλία αρχαιολογικού περιεχομένου, των εκδόσεων της «Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας» παρελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου.

Πρόκειται για παλαιές και νεώτερες εκδόσεις του σπουδαίου αυτού ελληνικού καθιδρύματος, που ως γνωστόν εκδίδει μόνο επιστημονικές μελέτες για μεγάλες αρχαιολογικές ανασκαφές και θέματα ιστορίας της ελληνικής αρχαιολογίας.

Η Επιτροπή Εποπτείας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στο πλαίσιο των δράσεων ενίσχυσής της Βιβλιοθήκης και της δημιουργίας νέων τμημάτων, είχε απευθυνθεί στο κραταιό ίδρυμα της Αθήνας, για την παραχώρηση βιβλίων αρχαιολογικού περιεχόμενου. Ο γενικός γραμματέας της Αρχαιολογικής Εταιρείας Βασίλειος Πετράκος ανταποκρίθηκε πρόθυμα προς το αίτημα της Επιτροπής και το αμέσως επόμενο διάστημα η μεγάλη δωρεά μεταφέρθηκε στη Βιβλιοθήκη. Στο σύνολό τους τα βιβλία της δωρεάς της «Αρχαιολογικής Εταιρείας» κρίνονται απολύτως χρήσιμα, καθώς μαζί με τα πολλά επιπλέον συναφή βιβλία που υπάρχουν ήδη στους καταλόγους της Βιβλιοθήκης, θα συμβάλλουν στη δημιουργία νέο τμήματος, σχετικού με την Αρχαιολογία, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου.

Ο Δήμαρχος κ. Κ. Μαμουλάκης ευχαρίστησε δημόσια τον γ.γ. της Εταιρείας Β. Πετράκο για την ηθική αλλά και έμπρακτη υποστήριξη στο έργο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η οποία όπως τόνισε, παρουσιάζει σημαντική δράση με σπουδαία απήχηση στους κατοίκους του Δήμου Μαλεβιζίου. Ευχαρίστησε επιπλέον την Επιτροπή Εποπτείας της Βιβλιοθήκης και ιδίως τον Πρόεδρό της Κώστα Τριγώνη, καθώς και τον αρχαιολόγο Γιώργο Τζωράκη που υποκίνησε και δρομολόγησε τη νέα αυτή σημαντική δωρεά.

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 18/11/2019

Top