Δήμος Μαλεβιζίου - Municipality of Malevizi

Παρουσιάστηκαν οι “Ήρωες και Δαίμονες. Η εθνική Αντίσταση του Κρουσώνα”, το νέο βιβλίο του Αντώνη Σανουδάκη

Πέμπτη, 19/12/2013

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013
Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, ο γνωστός καθηγητής και συγγραφέας Αντώνης Σανουδάκης παρουσίασε το βιβλίο του με τίτλο “Ήρωες και Δαίμονες. Η εθνική Αντίσταση του Κρουσώνα”.

Μια αφήγηση ουσιαστικά των γεγονότων της Μάχης της Κρήτης και της αντίστασης στην Ελλάδα, μέσα από τη ματιά δύο πρωταγωνιστών της εποχής, στις μαρτυρίες των οποίων βασίζεται ο κύριος κορμός του βιβλίου: Του Νικολάου Βιδάκη ή Τσικαλά, συναργηγού της θρυλικής Ομάδας Σατανά του Κρουσώνα και του Μιχαήλ Πειρασμάκη, που πλήρωσε την αντιστασιακή δράση της οικογένειάς του με πολυετή κράτηση στα ναζιστικά στρατόπεδα Mauthausen και Ebensee.
Την εκδήλωση άνοιξε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ενώ για το βιβλίο μίλησαν οι καθηγητές Πανεπιστημίου Γιώργος Νικολακάκης, Γιάννης Ζαϊμάκης και Μανώλης Δαφερμάκης, αποσπάσματα απήγγειλε ο δικηγόρος Θοδωρής Τερζάκης, η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από τον Γιώργο Κριτσωτάκη τον Δημήτρη Βερεράκη, τον Δημήτρη Αγγελιδάκη και τον Γιάννη Κουμάκη, ενώ την συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Ντίνος Κωνσταντόπουλος.
Το παρόν στην παρουσίαση έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γ. Δεικτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευρ. Κουκιαδάκης, ο δήμαρχος Χερσονήσου Ζ. Δοξαστάκης, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Ν. Γιαλιτάκης, σύσσωμη η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, οι πρώην νομάρχες Δ. Σαρρής και Β. Σχοιναράκη, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Τελευταία τροποποίηση:

Top